ΑΠΟΨΕΙΣ

Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση τα μηνύματα μίσους

Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση τα μηνύματα μίσους

Σε έναν κόσμο που μόνο αγγελικά πλασμένος δεν είναι, όλα επιτρέπονται.

Από τις αήθεις προσωπικές επιθέσεις έως τα μηνύματα μίσους. Και δυστυχώς τα social media δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιους να βγάζουν όλη τη χολή τους σε πρόσωπα που δεν είναι της αρεσκείας τους.

Ωστόσο σε όλα υπάρχει κι ένα όριο και όταν οι προσβλητικές αναρτήσεις αφορούν στην υγεία οποιουδήποτε ατόμου, τα συγκεκριμένα σχόλια αγγίζουν τα όρια της ανηθικότητας.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να διαφωνεί με τις απόψεις, την κουλτούρα και το ύφος κάποιου. Δεν έχει όμως δικαίωμα να προβαίνει σε χυδαίες τοποθετήσεις εναντίον οποιουδήποτε προσώπου που τη συγκεκριμένη στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

Θεωρώ πως όλοι μας εξοργιστήκαμε με τα μηνύματα μίσους προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη.

Φυσικά όλοι μπορεί να κρίνουμε τον κ. Γεωργιάδη ως πολιτικό και υπουργό, να καυτηριάσουμε τις επιλογές και τους χειρισμούς του και να διαφωνούμε με τις απόψεις του σε συγκεκριμένα ζητήματα.

Δεν είναι ηθικό όμως, να εκτοξεύονται ύβρεις, την ώρα που ο υπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόβλημα υγείας. Αυτό δείχνει εμμονή, μικροψυχία και έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε συγκλονισμένος από τα σχόλια έμπλεα μίσους για την ξαφνική του επέμβαση στη μέση.

Όπως έγραψε: «Έχω δει πώς έχουν συμπεριφερθεί σε άλλους αλλά όταν το υφίστασαι σε μια στιγμή πόνου και αδυναμίας είναι σοκαριστικό». Και μπορεί να διαφωνώ με τον κ. Γεωργιάδη σε διάφορα ζητήματα, αλλά θα συμφωνήσω απολύτως μαζί του ότι η ανωνυμία του Διαδικτύου αφήνει ανεξέλεγκτο το μίσος και το ψέμα. Το μίσος και οι κατάρες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Είναι πράγματι λυπηρό, οι διαφορετικές πολιτικές τοποθετήσεις να οδηγούν κάποιους στο να ξεχνούν τη σημαίνει ανθρωπιά και το μίσος τους να ξεχειλίζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ομολόγησε η 35χρονη – Τι είπε για την Ιωάννα