ΑΠΟΨΕΙΣ

Δημήτρη ευχαριστούμε

Δημήτρη ευχαριστούμε

… ας πάμε κάπου να προσφέρουμε έστω μια ώρα την εβδομάδα. Πιστέψτε με , μπορεί το αποτέλεσμα να μην φανεί στο σώμα ή στην λίμπιντο σας , αλλά θα χαραχθεί για πάντα τατουάζ στην ψυχή σας!!!

Σήμερα τι λέει το πρόγραμμα; Χρόνος ελεύθερος, υπάρχει ή ζητείται; Ίσως περιορισμένος. Και πως τον αξιοποιούμε; Όπως κρίνουμε. Βλέπω δεκάδες, χιλιάδες να ξερνούν κακία για θέματα της επικαιρότητας. Να τους απασχολούν μόνο επιφανειακά ζητήματα. Τι θα βάλουν, που θα πάνε για ποτό κι αν το στόρυ τους είναι καλό φωτισμένο;

«Τώρα Μαριάννα , υποδείξεις μας κάνεις», θα αναρωτηθείτε. Όχι φυσικά. Γιατί εγώ δεν κάθομαι στον καναπέ μου , κάνοντας το απόλυτο τίποτα για ώρες; Εννοείται. Σωστό ή λάθος δεν υπάρχει. Ο άνθρωπος ζει όπως εκείνος επιθυμεί. Αλλά χθες είδα τον Δημήτρη Παπανικολάου και σκέφτηκα…

Ο γνωστός μπασκετμπολίστας , όπως περιέγραψε σε ανάρτησή του, καθώς ήταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας , είδε έναν νεαρό πεσμένο στο έδαφος , χωρίς να δέχεται ενήλικες να τον ακουμπάνε. Κατάλαβε, ότι πρόκειται για αυτιστικό άνθρωπο, χαμηλής λειτουργικότητας, σε κρίση. Αφού απομάκρυνε τον κόσμο, ξάπλωσε δίπλα του και μίλησε μαζί του. Όταν πλέον ο νεαρός τον εμπιστεύτηκε , ο Δημήτρης Παπανικολάου του ζήτησε να τον πιάσει από το μπράτσο και να πάνε στην άκρη. Η δημοσίευση του έκανε τον γύρω του διαδίκτυο. Δεν είναι πρώτη φορά που ο Δημητρής, πρωταγωνιστεί σε αξιέπαινες πράξεις. Γιατί αξιέπαινες; Αυτονόητες αλλά ακριβοθώρητες στην εποχή μας.

Όπως δήλωσε στην συνέχεια, σημαντικό είναι το ΕΚΑΒ και η αστυνομία να έχουν την γνώση , ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά. Προτεραιότητα για μένα, έχει το κράτος να ενδιαφερθεί για εκείνους τους συμπολίτες μας. Άλλωστε και ο ίδιος ο Δημήτρης Παπανικολάου, όπως και η κόρη του, έχουν αποκαλύψει πως ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να ηγηθεί σε ενέργειες, που αφορούν τα συγκεκριμένα άτομα.

Ίσως λοιπόν, είναι καιρός να χαρίσουμε κομμάτι της ζωής μας, για να πληροφορηθούμε, να βοηθήσουμε, να χτίσουμε μια καλύτερη χώρα για τα άτομα με αναπηρία, αυτισμό, εθισμούς…. Ευκαιρία, με πρωτοβουλία του κράτους, να δημιουργηθούν προγράμματα, που θα αγκαλιάσουν τους συνανθρώπους μας. Ας κλείσουμε το κινητό , ας θυσιάσουμε το ποτό και ας πάμε κάπου να προσφέρουμε και να ενημερωθούμε, έστω μια ώρα την εβδομάδα. Πιστέψτε με , μπορεί το αποτέλεσμα να μην φανεί στο σώμα ή στην λίμπιντο σας , αλλά θα χαραχθεί για πάντα τατουάζ στην ψυχή σας!!!