ΑΠΟΨΕΙΣ

Παραίτηση και παράταση

Παραίτηση και παράταση

Μάταια αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, σαν άκουσα την λέξη παραίτηση. Ρούφηξα την είδηση και στο λαρύγγι μου ακούστηκε ένα γουργουρητό, μα πεινασμένη ξανά θα μείνω

Αδιάφορο να αποχωρήσουν δυο άνθρωποι, που ομολογώ πως τον έναν θαύμαζα βαθιά, για την απροσεξία του επιτελείου της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Απροσεξία, ακριβώς. Αν η υποψήφια της ΝΔ έστελνε τα email 24 ώρες μετά, ουδείς θα το μάθαινε.

Βιάστηκε και το μάτι πολλών γυάλισε σαν λαδωμένος συρτής. Και όταν μπουκάρεις σε σπίτι με συρτή, ο θόρυβος θα σε μαρτυρήσει. Έχω γράψει ξανά, πως θεωρώ πολύ εύκολο για κάποιον να βρει την ηλεκτρονική μας διεύθυνση. Έτσι και αλλιώς, μοιράζεται στα τυφλά, όπου ζητηθεί. Αν για το έργο της, τα σχέδια της ή τις παραλείψεις της την ξεπροβοδίζαμε, τότε θα συμφωνούσα. Σε κάθε περίπτωση, εντεύθεν ξεπρόβαλε η ευθιξία. Αλλού δεν φτάνει το φως του ηλίου; Τόσο χαμηλά βρίσκονται; Ούτε μια χαραμάδα δεν περισσεύει να στριμωχτεί λίγο φως; Πόσο σκοτάδι ξοδεύτηκε για να μπαζώσουμε τις ευθύνες;

Μετά τις παραιτήσεις που δεν έγιναν, ήρθε η παράταση. Μάθαμε πως τον πίνει τον καφέ, πότε πάει γυμναστήριο, το πρόγραμμα της γλυκύτατης Φάρλεϊ, κάποια στιγμή ταβάνι. Τι άλλο; Είχαμε και την μετακόμιση τώρα πρόσφατα. Ήμασταν και εκεί. Τα πολιτικά σχέδια όμως, θα ακουστούν στα ηχεία πριν τις εκλογές; Ο Στέφανος Κασσελάκης, σήκωσε τον δείκτη του, επικρίνοντας τα μέσα πως δεν αναταράχθηκαν οι θέσεις του κόμματος. Και καλά μας έκανε.

Ενώ αναπτερώθηκαν πάλι οι ελπίδες μου πως σταδιακά περνάει την γραμμή της πολιτικής, στα σύρματα βρήκαν, μπλέχτηκαν και τσακίστηκαν. Με αστακοκάλτσες εμφανίστηκε στον Γιώργο Λιάγκα… Παπαδάκη. Όχι, Λιάγκα. Μισό μπερδεύτηκα. Τελικά που πήγε; Και γιατί πήγε; Πάντως σε κανένα ειδησεογραφικό site δεν διάβασα κάτι από την συνέντευξη. Την Φάρλεϊ είδα να διαφημίζει αυτοκίνητο, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει σε μια τηλεόραση, και χιουμοριστικά βίντεο στο ΤΙΚΤΟΚ με τα γραφικά του Νίκου Ευαγγελάτου.

Ναι, τα βλέπω. Γελάω, μου αρέσουν. Αν είχε εκπομπή θα τον παρακολουθούσα. Αλλά γιατί να τον ψηφίσω; Τις δημοσκοπήσεις τις βλέπει, ή του διαμηνύουν πως όλα ψέματα είναι. Πως μαγειρεύονται. Πράγματι! Περισσότερη δόση Ελληνικής Λύσης πρέπει να βάζουμε, λιγότερη ΠΑΣΟΚ και να μετριάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Μα σαν μπουκιά δαγκώσεις, τίποτα από αυτά δεν θα αισθανθείς. Στο στόμα σου θα πλημμυρίσει η Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να κάνει λάθη, μα είναι πολιτικά! Μπορεί να παίρνει μονόπλευρες αποφάσεις, αλλά αφορούν την πολιτική!

Μια έννοια που ακόμη ούτε από την σκοπιά φαίνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ.