ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μητσοτάκης: «Και μένα πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο»

Μητσοτάκης: «Και μένα πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο»
Eurokinissi

Οι αναμνήσεις του πρωθυπουργού από τα μαθητικά του χρόνια όταν και ο ίδιος είχε βιώσει περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού, τα οποία χαρακτήρισε «μέρος της σχολικής ζωής»

«Και μένα πετούσαν την τσάντα από το παράθυρο», είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Πολίχνης, κατά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και τη σχετική πλατφόρμα στην οποία οι μαθητές θα μπορούν να δηλώνουν περιστατικά ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος με κύριο σύνθημα «Stop Bullying» από τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα και δέχτηκε ερωτήσεις από νεαρούς μαθητές του σχολείου. Μία εξ αυτών αφορούσε τα δικά του μαθητικά χρόνια και αν ο ίδιος είχε δεχθεί περιστατικά bullying, με τον πρωθυπουργό να παραδέχεται πως πράγματι είχε βιώσει κάτι τέτοιο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως όταν παρακολούθησε το βίντεο που προβλήθηκε κατά την έναρξη της εκδήλωσης, στο οποίο περιλαμβάνονταν διάφορα -σκληρά- περιστατικά σχολικού εκφοβισμού «και σε μένα ξύπνησαν αναμνήσεις. Και μένα μου πετούσαν τη τσάντα από το παράθυρο. Ήταν κάτι το αστείο που γινόταν για τους πολύ καλούς μαθητές. Άρα αυτό που είδα δεν μου είναι κάτι ασυνήθιστο ή ξένο. Ήταν κάτι που το αντιμετωπίζαμε -κι εγώ- ως χαβαλέ. Πήγαινα μετά, μάζευα την τσάντα μου».

Στη συνέχεια, είπε πως «ήμουν πολύ αγαπητός μαθητής, ήμουν πρόεδρος της μαθητικής κοινότητας αλλά είχαμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν τους δίναμε όμως μεγάλη σημασία. Ήταν μέρος της καθημερινότητας, της σχολικής ζωής. Και μπορεί εμένα αυτό να μην με επηρέασαν. Με πολύ μεγάλη βεβαιότητα όμως μπορώ να πω πως υπήρχαν συμμαθητές μας που υπέφεραν και πλέον δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με το σχολείο ή τις δράσεις των αποφοίτων».

Σχετικές ειδήσεις