ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παπαμιμίκος: Κάναμε λάθος με τις 100 δόσεις

Παπαμιμίκος: Κάναμε λάθος με τις 100 δόσεις

Αρνούνται το «ξύλο» της τρόικας στη ΝΔ και μιλούν για... διασταλτική ερμηνεία!

Την πρώτη παραδοχή ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος χειρισμό στην υπόθεση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών έκανε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σημείωσε πως υπήρχε «διασταλτική ερμηνεία» του νόμου, που άφηνε «παράθυρο» σε κάποιους να εκμεταλλευτούν τη ρύθμιση και να σταματήσουν να πληρώνουν, κάτι που έπρεπε να διορθωθεί άμεσα.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν οφειλές μέχρι 1η Οκτωβρίου. Υπήρχε πράγματι ένα κενό του νόμου που ουσιαστικά έδινε το περιθώριο σε κάποιους να μην πληρώσουν και να πάνε 31/3 που λήγει η ένταξη στη ρύθμιση να μπουν στις 100 δόσεις».

«Κάναμε λάθος. Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη» είπε, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η διορθωτική διάταξη που θα έρθει δεν θα θίγει κανέναν από εκείνους που δεν μπορούν να πληρώσουν.

«Στην εφαρμογή του νόμου εντοπίστηκε το λάθος και διορθώνεται άμεσα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαμιμίκος, ο οποίος επικαλέστηκε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κατά τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, στην οποία είχε δηλώσει πως θα δημιουργηθεί πλαίσιο προστασίας για τους αδύναμους, και όχι για εκείνους που μπορούν, αλλά δεν πληρώνουν.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ και την εξαίρεσή του πάντως, ο Γραμματέας της ΝΔ υπογράμμισε πως έτσι και αλλιώς δε θα μπορούσε να μπει στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, καθώς έχει οριστεί ως κατώτατο ποσό τα 50 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως για να τον εξοφλήσει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου δε θα χρειαστεί περισσότερες από 10 δόσεις το μέγιστο.

Σχετικές ειδήσεις