ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πώς ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ «πυροδότησε» φήμες για αντικατάσταση του Βαρουφάκη

Πώς ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ «πυροδότησε» φήμες για αντικατάσταση του Βαρουφάκη

Πρωταγωνιστής ενός μικρού διπλωματικού επεισοδίου, πυροδοτώντας άθελά του φήμες για αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη, έγινε χθες (9/3) ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

Και αυτό γιατί, προσερχόμενος στο Eurogroup, τόνισε ότι οι μελλοντικές διαπραγματεύσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα γίνουν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, γεγονός που υποδηλώνει – σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα Irish Independent - ότι ο «χαρισματικός Βαρουφάκης μπήκε στο περιθώριο».

«Η Ελλάδα αποφάσισε τώρα ότι η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις συζητήσεις θα βασίζεται στο γραφείο του Έλληνα αντιπροέδρου της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νούναν.

Όπως σχολιάζει μάλιστα η εφημερίδα στο άρθρο της με τίτλο «Ο Νούναν υποβιβάζει τον Βαρουφάκη», οι δηλώσεις αυτές του Ιρλανδού υπουργού οδήγησαν την ελληνική κυβέρνηση λίγες ώρες αργότερα σε διάψευση, προκειμένου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Τελικά, ένας εκπρόσωπος του κ. Νούναν διευκρίνισε ότι το σχόλιο του υπουργού βασίστηκε σε μια παλαιότερη αντίληψη - όταν η νέα ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε τα καθήκοντά της – βάσει της οποίας ο κ. Δραγασάκης θα ερχόταν σε επαφή με την τρόικα.

«Αρχικά, όταν η ελληνική πλευρά άρχισε να αναλύει τα πλάνα της, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την τρόικα, είπε πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι αυτός που θα ηγείται των συζητήσεων. Αυτό ελέχθη εκείνη τη στιγμή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικές ειδήσεις