ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θαυμάζει τη Μενεγάκη και προκαλεί ο νέος σύμβουλος Τσίπρα: «Εργο τέχνης η 11η Σεπτεμβρίου»!

Θαυμάζει τη Μενεγάκη και προκαλεί ο νέος σύμβουλος Τσίπρα: «Εργο τέχνης η 11η Σεπτεμβρίου»!

Φανατικός θαυμαστής της Ελένης Μενεγάκη, χωρίς ιδιαίτερα καλή σχέση με την ελληνική γλώσσα και με (τουλάχιστον) σοκαριστικές απόψεις περί τρομοκρατίας, φέρεται να είναι ο νέος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

Ο λόγος για τον Νίκο Καρανίκα, τον Θεσσαλονικιό σερβιτόρο, αρνητή στράτευση και αδιόριστο εκπαιδευτικό, ο οποίος «βολεύτηκε» από την κυβέρνηση σε θέση συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, «εξαργυρώνοντας» έτσι τη μακροχρόνια φιλία μαζί του.

Και μπορεί να μην είναι μόνο υποστηρικτής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεγάλος φαν της Ελένης Μενεγάκη, ωστόσο αυτό που προκαλεί ανατριχίλα είναι το γεγονός ότι μέσα από ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο χαρακτήριζε «έργο τέχνης» την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους «Δίδυμους Πύργους», όπου έχασαν τη ζωή τους χιλιάδες αθώοι πολίτες!

Κι όμως, όπως έγραψε, «πριν δω στην οθόνη της TV, στις 11/9/01, τον άνθρωπο θύμα, είδα τον εμβολισμό και την κατάρρευση των δίδυμων πύργων ως έργο τέχνης-αταστροφής και αλλαγής του εικαστικού τοπίου στο Μανχάταν. Ένα έργο τέχνης που, αν δεν είχε ανθρώπινα θύματα θα ήταν ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Τα σημεία-σύμβολα που επέλεξαν οι δράστες (όποιοι κι αν είναι), δίνουν πολιτικό συμβολισμό στο χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη κι ας μην άφησαν προκήρυξη. Οι δίδυμοι πύργοι: παγκόσμιο κέντρο εμπορίου, χρηματιστηριακού κεφαλαίου και θεάματος. Το Πεντάγωνο: εργαστήρι του μιλιταρισμού, η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Το Υπουργείο Εξωτερικών: Στρατηγείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των USA. Ο Λευκός Οίκος (ως πρόθεση): Κέντρο διαχείρισης του κρατικού μηχανισμού και συνέταιρος του ιδιωτικού κεφαλαίου, των πολυεθνικών».

blog karanika copy

Δείτε παρακάτω τι έγραφε στο Twitter τα έτη 2011 και 2012 για την Ελένη Μενεγάκη, την οποία «παρακάλαγε» να κάνει εκπομπή στη Θεσσαλονίκη.

karanikas
karanikas2

Όσο για τη σχέση του με την ελληνική γλώσσα; Ιδού μερικά μόνο από τα... μαργαριτάρια του:

karanikas3 copy
karanikas4
karanikas5

Σχετικές ειδήσεις