ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Τσίπρας, η κλειστή διαδρομή και η απομόνωση των «Βίζενγκραντ»

Ο Τσίπρας, η κλειστή διαδρομή και η απομόνωση των «Βίζενγκραντ»

Σε διχογνωμία(;) - τουλάχιστον - ο πρωθυπουργός με την κυβερνητική γραμμή για το προσφυγικό, όπου μόλις λίγες ώρες πριν κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Αρμένιο πρόεδρο παραδέχθηκε πως οι μονομερείς ενέργειες χωρών της βαλκανικής διαδρομής δεν έγιναν τυχαία εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί που έκλεισαν τον δρόμο να τον ξανανοίξουν.

Στις 7 Μαρτίου όσον αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες που δόθηκε γη και ύδωρ από τους Ευρωπαίους στην Τουρκία η κυβέρνηση διαμήνυε με τον πιο επίσημο τρόπο πως η Ελλάδα έβαλε στο περιθώριο και απομόνωσε τις χώρες που αντέδρασαν μονομερώς και αψήφησαν τις επιταγές της «Ενωμένης» Ευρώπης... κλείνοντας τα σύνορα και υψώνοντας φράχτες στον ανθρώπινο πόνο.

Την ερχόμενη Πέμπτη η συνέχεια του δράματος στη νέα Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό για τα αποτελέσματα της οποίας προϊδέασε σήμερα ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης... ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι (!) επικρίνοντας την ευρωπαϊκή ηγεσία, η οποία - όπως είπε - παρότι γνωρίζει ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι λύση, τις ανέχεται και τις αποδέχεται.

Οψόμεθα.

Σχετικές ειδήσεις