ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός για να μην εκνευριστεί ο πλανητάρχης

Συνάντηση Τσίπρα – Τραμπ: Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός για να μην εκνευριστεί ο πλανητάρχης

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι από τους συνηθισμένους προέδρους. Είναι απρόβλεπτος, παρορμητικός, αυθόρμητος, εκνευρίζεται και θυμώνει εύκολα και τις περισσότερες φορές γράφει στα… παλιά του τα παπούτσια το πρωτόκολλο.

Έτσι είναι και σαν άνθρωπος και σαν επιχειρηματίας, διευκρινίζουν οι στενοί του συνεργάτες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο στις 19:30 ώρα Ελλάδος και στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού επικρατεί αναβρασμός, για να ενημερωθεί ο κ. Τσίπρας για το πώς θα φερθεί στον «πλανητάρχη».

Παράλληλα, η ελληνική πρεσβεία και έμπειροι πολιτικοί αναλυτές που ζουν και εργάζονται στις ΗΠΑ έχουν φροντίσει να ενημερώσουν την ελληνική αποστολή για τις «ιδιοτροπίες» του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και το ιδιαίτερο χιούμορ του.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος απεχθάνεται τις πολυλογίες. Προτιμά οι συνομιλητές του να απαντούν με σαφήνεια, με απαντήσεις που διαρκούν το πολύ ένα λεπτό. Οι μακροσκελείς τοποθετήσεις του προκαλούν βαρεμάρα και νύστα. Γι’ αυτό και αν παρατηρήσετε τις επαφές Τραμπ θα δείτε ότι «πάσχει» από απόσπαση προσοχής.

Επίσης, προτιμά οι ενημερώσεις να γίνονται με τη μορφή Power point. Μέσα σε μερικές διαφάνειες παρουσίασης να γίνονται γνωστές οι προθέσεις του συνομιλητή και να μην… κουράζετε αναλύοντας στοίβες φακέλων και εγγράφων.

Ένα πράγμα που πρέπει να προσέξει ο πρωθυπουργός είναι τα αγγλικά του. Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτιμά όσους μιλούν καλά αγγλικά και το κυριότερο: σιχαίνεται τους μεταφραστές! Τον ενοχλούν και δεν μπορεί να περιμένει να γίνει μετάφραση των λεγομένων του. Θα πρέπει λοιπόν ο κ. Τσίπρας να έχει φρεσκάρει καλά τα αγγλικά του.

Τέλος, εκτιμά πολύ τα κομπλιμέντα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Σχετικές ειδήσεις