Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η πορεία προς τις εκλογές

Η πορεία προς τις εκλογές

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ίσως οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων δεκαετιών. Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα επιλέξει την κυβέρνηση που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας για τα επόμενα χρόνια. Θα αποφασίσει αν η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρώπη και το Ευρώ.

Του Θανάση Μπούρα,

Βουλευτή ΝΔ Περιφέρειας Αττικής, τ. Υφυπουργού

Δυστυχώς πολλά και μεγάλα λάθη του παρελθόντος οδήγησαν την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού και τους Έλληνες πολίτες σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Η ΝΔ ως Κυβέρνηση στάθηκε με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα δίπλα στον ελληνικό λαό. Πριν από τις εκλογές του 2009 μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας. Παρουσίασε την οικονομική κατάσταση της χώρας με βάση την οποία σχεδίασε και παρουσίασε το πρόγραμμά της για άμεση αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης. Αλλά και μετέπειτα, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έδωσε δείγματα γραφής, ωριμότητας και υπευθυνότητας.

Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ ενώ προεκλογικά έταζε τα πάντα στους πάντες, μετεκλογικά απομόνωσε και διέσυρε τη χώρα διεθνώς εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και οδηγώντας τον στην απελπισία. Μετέτρεψε ένα πρόβλημα ελλείμματος, κοινό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, σε κρίση δανεισμού.

Το ΠΑΣΟΚ αποδείχθηκε καταστροφικό ενώ η δογματική αριστερά που αρνείται τα πάντα και οι πολιτικοί καιροσκόποι από τα δεξιά και τα αριστερά της παράταξής μας, χωρίς καμία πρόταση για έξοδο από την κρίση, το μόνο που επιδιώκουν είναι να αποπροσανατολίζουν τον ελληνικό λαό εκμεταλλευόμενοι τη δικαιολογημένη αγανάκτησή του.

Και φτάσαμε δυστυχώς σε ένα αδιέξοδο όπου η νέα δανειακή σύμβαση είχε γίνει αναπόφευκτη και έπρεπε να διασφαλιστεί. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον της πατρίδας μας, στηρίξαμε τη μεταβατική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού η οποία είχε συγκεκριμένη αποστολή: την επικύρωση της δανειακής σύμβασης από την Βουλή, την ολοκλήρωση του PSI και την άμεση διεξαγωγή των εκλογών.

Στηρίξαμε τη μεταβατική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού προκειμένου να αποφύγουμε την χρεοκοπία και να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό κεκτημένο το οποίο πέτυχε ο Κων/νος Καραμανλής με την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ και το οποίο κινδύνευσε να απολέσει μετά από λάθος χειρισμούς των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου.

Προφανώς, διατηρούμε τις διαφωνίες μας με τα μέτρα πολιτικής που σήμερα εφαρμόζονται. Διαφωνούμε με το ακολουθούμενο μίγμα πολιτικής, όμως δεν διαφωνούμε με τους στόχους, τη μείωση του χρέους και του ελλείμματος, τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Και πράγματι υπάρχουν τρόποι για να βγούμε από την κρίση. Το ζητούμενο για την ελληνική οικονομία είναι να γίνει η επιλογή του κατάλληλου μείγματος των μέσων που θα μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Θα πρέπει να στηρίξουμε τη γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, την έρευνα, την καινοτομία. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία, να δώσουμε έμφαση στις εξαγωγές και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων, να ενεργοποιήσουμε το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ και ΣΔΙΤ.

Ή, λοιπόν, θα αντιμετωπίσουμε τη νέα πραγματικότητα κοιτάζοντάς την στα μάτια, ή τα γεγονότα θα ξεπεράσουν όλους μας! Αυτή τη στιγμή ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει το καθήκον του.

Στη ΝΔ θα δράσουμε με γνώμονα τη συνείδηση της ιστορικής μας ευθύνης απέναντι στον τόπο. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί προκειμένου να αλλάξει η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, για να μπορέσει η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους της και να βγει από την κρίση και τη μόνιμη επιτήρηση. Με βασικές προτεραιότητες την Ανάκαμψη, την Ανάπτυξη και τη διατήρηση της Κοινωνικής Συνοχής.

Με την εμπιστοσύνη και τη δύναμή του ελληνικού λαού, που θα φέρει τη ΝΔ στην Κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό, θα ξαναχτίσουμε μια νέα Ελλάδα. Θα κάνουμε πράξη την ελπίδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξαναπάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε προοπτική στην πατρίδα μας και στον Ελληνικό λαό.

Και όλα αυτά πάντα με γνώμονα την εντιμότητα, το ήθος, τη γνώση, την πείρα, την αποφασιστικότητα, την αμεσότητα και τη σκληρή δουλειά. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!