Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Π. Παυλόπουλος αναλαμβάνει τη συνταγματική αναθεώρηση

Ο Π. Παυλόπουλος αναλαμβάνει τη συνταγματική αναθεώρηση

Γέφυρες με το καραμανλικό στρατόπεδο ρίχνει το τελευταίο διάστημα το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς έπειτα από τη συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Κ. Καραμανλή, φαίνεται πως επιχειρείται μία ολική επαναφορά στελεχών προσκείμενων στον πρώην πρωθυπουργό που είχαν μείνει στο προσκήνιο.

Η γραμμή αυτή φαίνεται πως θα ακολουθηθεί και στην υπό σύσταση Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα με την ευθύνη να εισηγηθεί τις υπό αναθεώρηση διατάξεις στην Ολομέλεια.

Για τη θέση του Προέδρου φέρεται να έχει κλειδώσει το πρόσωπο του πρώην Υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Καραμανλή και κορυφαίου νομικού, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο πρώην Υπουργός χαίρει εκτίμησης στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά για τις νομικές του γνώσεις και είναι ένα από τα πρόσωπα που σε δύσκολα σημεία καμπής του κυβερνητικού έργου ζητήθηκε η γνωμοδότηση του.

Είναι άγνωστο αν ο ίδιος ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αποδεχθεί τη θέση, ωστόσο δύσκολα θα μπορούσε να πει όχι σε μία τόσο σημαντική πρόκληση.

Σχετικές ειδήσεις