Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Aύριο συνάντηση Βενιζέλου - ΓΑΠ

Aύριο συνάντηση Βενιζέλου - ΓΑΠ

Προσπάθειες των συνεργατών και από τα δυο «στρατόπεδα» να πέσουν οι τόνοι - Αύριο Πέμπτη 20/11/2014 Βενιζέλος και Παπανδρέου συναντώνται στο υπουργείο Εξωτερικών στις 12:00 το μεσημέρι.

Το love story και οι «μαύρες τρύπες» του ΠΑΣΟΚ

Το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες του Βενιζέλου να κατευνάσει τον ΓΑΠ είναι κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπες, καθώς ο τελευταίος έχει «βγει στο αντάρτικο».

Μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις του Δημήτρη Καρύδη και του Γιώργου Ελενόπουλου επετεύχθη τελικώς η τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών και κλείστηκε ραντεβού για αύριο στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών το οποίο ο Βενιζέλος έχει μετατρέψει σε στρατηγείο του ΠΑΣΟΚ.

Το ραντεβού γίνεται δήθεν για τα ζητήματα εθνικής πολιτικής όπου υποτίθεται ότι ο ΓΑΠ έχει ιδιαίτερες γνώσεις, όμως είναι στους πάντες γνωστό ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα επικοινωνίας μεταξύ των δύο ανδρών ενόψει της μετάλλαξης του ΠΑΣΟΚ σε «Δημοκρατική Παράταξη».

Παράλληλα ο Βενιζέλος επιχειρεί και πολιτικό μασάζ στον Παπανδρέου προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο «ατύχημα» κατά την ψηφοφορία για την Προεδρική εκλογή από τους βουλευτές που «ελέγχει» ο ΓΑΠ.

Αυτά είναι τα επιφανειακά ζητήματα, διότι το love story Βενιζέλου και Παπανδρέου πάει μακριά...

Το κύριο πρόβλημα στη σχέση τους δεν είναι άλλο από την εμπλοκή Παπανδρέου στις οικονομικές ατασθαλίες που έχουν διαπιστωθεί στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Βενιζέλος έχει στα χέρια του τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών, για τις «μαύρες τρύπες» του κόμματος, τα οποία διατυμπανίζει πως θα πάει στον εισαγγελέα. Από την άλλη μεριά μέχρι πριν απο λίγες μέρες ήταν ανοικτό το ζήτημα της εμπλοκής της οικογένειας Παπανδρέου και βεβαίως της μητέρας του ΓΑΠ στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Όλως τυχαίως, μόλις πριν απο λίγες μέρες ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ έστειλε επιστολή συγγνώμης στην κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου λέγοντας ότι ουδέποτε εβρέθη κάποιο στοιχείο εναντίον της και ότι το όνομά της «έπεσε» στο τραπέζι μιας σύσκεψης στελεχών του ΣΔΟΕ εντελώς τυχαία.

Άρα, το θέμα Μαργαρίτα Παπανδρέου έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες και παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά από συστάσεως του ελληνικού κράτους επικεφαλής υπηρεσίας όπως το ΣΔΟΕ ζητά - σχεδόν γονυπετής - συγγνώμη σε φυσικό πρόσωπο!!!!

Επίσης, εντελώς τυχαία, κάποιοι συνδέουν την απάντηση του ΣΔΟΕ με το γεγονός ότι ο Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα πορίσματα των ελεγκτών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «ξεχαστούν» σε κάποιο συρτάρι μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Βενιζέλου.

Άλλωστε ο κ. Βενιζέλος έχει ένα θέμα με τα ζητήματα μνήμης, αφού για μήνες είχε ξεχάσει το στικάκι της λίστας Λαγκάρντ στα συρτάρια του γραφείου του.

Μετά την συνάντηση με τον ΓΑΠ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί και με τον Σημίτη (την ερχόμενη Παρασκευή) προκειμένου να κλείσει και το άλλο μέτωπο...

Όπως αντιλαμβάνεστε το love story στο ΠΑΣΟΚ παίρνει διαστάσεις «σαπουνόπερας»!

Σχετικές ειδήσεις