Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τόσκας: Στην παρέλαση δεν θα υπάρχουν ούτε κάγκελα ούτε διαχωρισμοί

Τόσκας: Στην παρέλαση δεν θα υπάρχουν ούτε κάγκελα ούτε διαχωρισμοί

Τηδημιουργία ενιαίου φορέα ιπτάμενων μέσων μαζί με το ΕΚΑΒ και το Λιμενικό για την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των ασθενέστερων και απομονωμένων κοινωνικών ομάδων προαννήγγειλε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, ενώ τόνισε πως εξετάζεται η επαναφορά με λιγότερο κοστοβόρο τρόπο της κατάστασης επιβίβασης.

"Ο Στρατός θα εμπλακεί μόνο σε θέματα ανθρωπιστικής κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αστυνομική δύναμη ή για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κινδύνων» είπε σε συνέντευξή του σε καθημερινή εφημερίδα.

"Θα εξετάσουμε κάθε περίπτωση που μπορεί να προκύψει και έχει ενδείξεις ότι κάποιοι δεν σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Εμείς επιδιώκουμε την ανάδειξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων. Να φανεί ότι το λαϊκό και πατριωτικό αίσθημα εντός του στρατεύματος συνδυάζεται με το αίσθημα της κοινωνίας. Οι Ε.Δ. δεν είναι απέναντι στην κοινωνία και στον λαό. Είναι η δυναμική έκφραση του δικαιώματος του λαού να προασπίσει την εδαφική του ακεραιότητα και ανεξαρτησία. Στην παρέλαση που πλησιάζει δεν θα υπάρχουν ούτε κάγκελα ούτε διαχωρισμοί απέναντι σε παρατηρητές και παρελαύνοντες. Η μόνη εμπλοκή των Ε.Δ. θα είναι για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Γι' αυτό θα έχουμε την πρώτη επαφή με το υπουργείο Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα (σ.σ.: σήμερα) προκειμένου να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη γιατρών σε απομονωμένες περιοχές της χώρας. Σκοπεύουμε να ενσωματώσουμε όλα τα ιπτάμενα μέσα σε ένα ενιαίο σύστημα, κι αυτά να συντηρούνται από την Πολεμική Αεροπορία" απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Οσον αφορά στη στελέχωση των μονάδων στη Θράκη και στα ακριτικά νησιά επεσήμανε:

"Η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να αντιμετωπίζει την απειλή και τους κινδύνους. Αυτό όμως σημαίνει, παράλληλα, ότι ο κόσμος που ζει σ' αυτές τις περιοχές θα πρέπει να έχει κάποιες παροχές. Γι' αυτό δώσαμε αυτό το ελάχιστο επίδομα παραμεθορίου. Εξετάζουμε επίσης την εκτροπή χρημάτων για να αρχίσουμε να χτίζουμε στρατιωτικές κατοικίες στις περιοχές αυτές, ενώ μελετούμε και το θέμα των μετακινήσεων".

Tέλος για την κατάσταση επιβίβασης ξεκαθάρισε "Είναι κάτι που το εξετάζουμε. Εχει κόστος. Πιστεύουμε όμως ότι μπορεί να γίνει. Οχι όπως παλιά. Να έχουμε τις ίδιες δυνατότητες, αλλά με μικρότερο κόστος".

Σχετικές ειδήσεις