Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο στη ΝΔ

Κρίσιμο Πολιτικό Συμβούλιο στη ΝΔ

Για αύριο (27/3/2015) στις 10 το πρωί αναβλήθηκε το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αναμένεται εν πολλοίς να επικυρώσει τις αποφάσεις του Αντώνη Σαμαρά για την πορεία του κόμματος το επόμενο διάστημα. Στο εσωτερικό πάντως της γαλάζιας παράταξης δεν έχουν κοπάσει οι φωνές που ζητούν να κρατηθεί μια εθνικά υπεύθυνη στάση σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να προχωρήσει σε νέα συμφωνία με τους δανειστές, η οποία ενδεχομένως θα επιφέρει την εφαρμογή νέων μέτρων.

Ανάμεσα σ' αυτούς που υποστηρίζουν την άποψη ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συναινέσει στην εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής συμφωνίας με την Κουμουνδούρου, βρίσκεται ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος μετέχει στο Πολιτικό Συμβούλιο και τις προηγούμενες ημέρες διατύπωσε την άποψη πως το κόμμα πρέπει να κινηθεί πάνω σε ένα άξονα εθνικής υπευθυνότητας μακριά από τη στείρα άρνηση και το λαϊκισμό, ευρισκόμενος σε μετωπική σύγκρουση με την τάση Μ.Βορίδη-Α.Γεωργιάδη που ζητά τη δημιουργία ενός μετώπου «αντιΣΥΡΙΖΑ» εντός του κοινοβουλίου.

Ο κ. Παπαμιμίκος που το τελευταίο διάστημα τηρεί αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος διαφωνώντας σε μία σειρά από πολιτικά ζητήματα που έχουν προκύψει, φαίνεται να μπλόκαρε - απειλώντας με παραίτηση - την τοποθέτηση δύο αναπληρωτών του, κάτι που μάλλον έχει πολιτικές προεκτάσεις και αφορά τη διαχείριση μιας σειράς θεμάτων από την επομένη των εκλογών.

Μια πιθανή παραίτηση του Γραμματέα της ΝΔ πάντως, θα υποχρέωνε την ηγεσία του κόμματος να στήσει κάλπες για το διάδοχο του, κάτι που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία οι συνεργάτες του Σαμαρά καθώς η φωνές αμφισβήτησης του θα αναζωπυρωθούν.

Σχετικές ειδήσεις