Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Διχασμένη η ΝΔ για την αντιπολιτευτική τακτική

Διχασμένη η ΝΔ για την αντιπολιτευτική τακτική

Χωρισμένη στα δύο εμφανίζεται η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα εντός της Βουλής στα νομοσχέδια που αναμένεται να φέρει η Κυβέρνηση.

Αν και αυτή την ώρα συνεδριάζει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο που έχει συγκροτήσει ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί, φαίνεται πως οι φωνές στο εσωτερικό του κόμματος δεν έχουν κοπάσει.

Θιασώτες της σκληρής γραμμής απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κ. Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης, που στις τοποθετήσεις τους υπογραμμίζουν πως θα πρέπει ο Πρωθυπουργός να αναζητήσει τις απαιτούμενες ψήφους για τα μνημονιακά νομοσχέδια αποκλειστικά από το κόμμα του, κάτι που αν δε συμβεί θα οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης και σχηματισμό νέας, υπό την παρούσα Βουλή.

Το σενάριο αυτό αγγίζει τη θεωρία της «αριστερής παρένθεσης» που ασπάζεται η σημερινή ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο προσκρούει στις αντιδράσεις αρκετών κορυφαίων γαλάζιων. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζουν πως θα πρέπει να υιοθετηθεί μια πιο συναινετική στάση απέναντι στην κυβέρνηση προκειμένου να αποφευχθεί μια εθνική καταστροφή, με τον τελευταίο να ζητά μάλιστα συμφωνία επί ενός εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων που θα βασίζεται πάνω σε τρεις πυλώνες: Την αδιαπραγμάτευτη παραμονή στο ευρώ, την έξοδο από την κρίση και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς πάντως, δε φαίνεται διατεθειμένος να ρίξει τους τόνους και έχει ήδη δώσει εντολή για σκληρό ροκ στους συνεργάτες του, μέσα από μία σειρά παρεμβάσεων. Ήδη χθες στη Συγγρού ξεκίνησαν με την αποκάλυψη του κειμένου της δανειακής σύμβασης της 20ης Φεβρουαρίου και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια...

Σχετικές ειδήσεις