Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τι θα πει ο Σαμαράς για την εξεταστική

Τι θα πει ο Σαμαράς  για την εξεταστική

Την απόφαση να σηκώσει τους τόνους και να θέσει μία σειρά από ερωτήματα στην κυβέρνηση έχει πάρει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με αφορμή τη σημερινή (6/4/2015) συζήτηση για την εξεταστική επιτροπή του μνημονίου αναμένεται να εγκαινιάσει τη νέα εκδοχή του γαλάζιου σκληρού ροκ.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνεχείς επικοινωνίες με συνεργάτες του τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξει στο ύφος της σημερινής του ομιλίας, το οποίο αναμένεται οξύ και θα έχει διπλό στόχο. Αρχικά την κυβέρνηση, στην οποία ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να καταλογίσει «τραγικά λάθη που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα», όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά κύκλοι της Λεωφόρου Συγγρού, εκφράζοντας το φόβο πως την ώρα που η Ελλάδα έχει ανάγκη μια συμφωνία με τους εταίρους, ο κ. Τσίπρας σπαταλά πολιτικό κεφάλαιο για να κυνηγήσει μάγισσες αλλά και την αγανάκτηση για το γεγονός πως το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη διαπραγμάτευση στη σκανδαλολογία.

Από εκεί και πέρα, η βασική στόχευση του Αντώνη Σαμαρά θα είναι το γαλάζιο ακροατήριο. Με τα ποσοστά αποδοχής του να είναι στο ναδίρ και μεγάλο κομμάτι της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας να σχεδιάζει ανταρσία μετά το Πάσχα, ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να προσπαθήσει να ερεθίσει τα αντανακλαστικά των διαχρονικών ψηφοφόρων του κόμματος.

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση της ΝΔ να ζητήσει εξεταστική επιτροπή για τις ευθύνες από το 1981 έως σήμερα, καλύπτοντας πλήρως την περίοδο του Κώστα Καραμανλή αλλά και εκείνη του Κώστα Μητσοτάκη. Η κίνηση υπεράσπισης της περιόδου 2004-2009 μάλιστα, πιστεύουν στο στενό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά πως θα επουλώσει ορισμένες πληγές με το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ παράλληλα θα συσπειρώσει και τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας που δείχνει αποστασιοποιημένος μετά τις εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, στη Λεωφόρο Συγγρού δείχνουν αποφασισμένοι να ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση το επόμενο διάστημα στην κυβέρνηση, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι τόνοι της αντιπαράθεσης αναμένεται να ανέβουν τα κατακόρυφα, καθώς όπως επεσήμανε γαλάζιος πρώην Υπουργός «η περίοδος χάριτος έχει τελειώσει και πλέον οι ευθύνες βαραίνουν τους κυβερνώντες».

Σχετικές ειδήσεις