Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

ΑΝΥΕΘΑ: «Πολλά στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί αδικία»

ΑΝΥΕΘΑ: «Πολλά στελέχη των ΕΔ έχουν υποστεί αδικία»

"Η σημερινή κυβέρνηση διεξάγει έναν αγώνα για μια συνολική αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής που επιβλήθηκε στη χώρα, οδηγώντας μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας στην απόγνωση. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προσπάθειας για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων".

Την απάντηση αυτή έδωσε το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής 'Αμυνας Κώστα Ήσυχου, με αφορμή πρόσφατο υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών,που κοινοποιήθηκε και στον ΑΝΥΕΘΑ.

Η ΠΟΕΣ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με το υπόμνημά της ζητά την αποκατάσταση των αδικιών στο συνταξιοδοτικό καθεστώς για όσους κατετάγησαν από το 1990 έως το 1992, εξαιρώντας από οποιαδήποτε διεκδίκηση όσους υπηρετούντες κατετάγησαν από το 1992 και μετά.
Το γραφείο τύπου αναγνωρίζει ότι «οι καταταγέντες 1990-1992, έχουν υποστεί μεγαλύτερη αδικία».

«Η βίαιη, όμως, μεταβολή του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του στρατιωτικού προσωπικού και των σωμάτων ασφαλείας με τον μνημονιακό νόμο 3865/2010 αφορά το σύνολο του προσωπικού που κατετάγη από το 1990 και μετά και συνεπώς η προσπάθεια αποκατάστασης ενός ομαλού μεταβατικού σταδίου θα πρέπει να αφορά το σύνολο των πληγέντων», καταλήγει η ανακοίνωση, καλώντας την ΠΟΕΣ να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση χωρίς αποκλεισμούς.-

Σχετικές ειδήσεις