Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ποιος είναι ο ρόλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ;

Ποιος είναι ο ρόλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ;

Η λέξη ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ, δεν παραπέμπει σε εμπειρία χαράς και ευτυχίας, αλλά σε αγωνία, φόβο, δοκιμασία. Με αφορμή πρόσφατα συνθήματα σε διαδηλώσεις στην Αμερική κυρίαρχο ήταν το σύνθημα: «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη». Αυτός ο ρόλος έχει ανατεθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

της ΕΥΑΣ ΝΙΚΟΛΑÏΔΟΥ, υποψήφιας στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η δικαιοσύνη όμως δεν πρέπει να περιορίζεται, σε ρόλο διαιτητή, που καλείται να παίξει το πειθαρχικό, σε τυχόν αντιδικίες συναδέλφων. Εκεί πρέπει να είναι συμφιλιωτικός ο ρόλος του.

Με γνώμονα την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας, πρέπει να σηκώσουμε το ειδικό βάρος λειτουργώντας ως θεματοφύλακες του δημοσιογραφικού κύρους.

Δεν εκλεγόμαστε για να μοιράζουμε ποινές ή να διαγράφουμε μέλη με εκδικητική διάθεση ή για να διαπομπεύσουμε τους συναδέλφους.

Τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου έχουν υποχρέωση να σέβονται την προσωπικότητα και την πορεία του εγκαλούμενου, να εμπνέουν εμπιστοσύνη και να κρίνουν τις υποθέσεις όχι ατομοκεντρικά, αλλά βάσει του κώδικα και του καταστατικού μας, τα οποία όμως πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να αναβαθμιστούν και να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα.

Από την εμπειρία μου, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, διαπίστωσα ότι πολλές υποθέσεις δεν πρέπει να καταλήγουν.

Στη δημοσιογραφική αρένα, υπάρχουν σοβαρά θέματα, που πρέπει να απασχολήσουν και ν’ αναδειχθούν από τα Πειθαρχικά Συμβούλια. Δεν πρέπει η ΕΣΗΕΑ να υποθάλπει όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Όσους υπηρετούν άνομα και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Να κουκουλώνει τις λίστες των μυστικών κονδυλίων κλπ.

Υπηρετώ 35 χρόνια το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Στόχος μου, με την υποψηφιότητά μου είναι να υπηρετήσω την πειθαρχική δικαιοσύνη, με ποιότητα, σοβαρότητα και εντιμότητα. Διότι η δημοσιογραφία δεν κινδυνεύει από τους άλλους, αλλά από τον ίδιο της τον εαυτό.

Εύα ΝικολαÏδου

Υποψήφια για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Σχετικές ειδήσεις