Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

«Αετός της Ανατολίας 7»: Μέχρι 19/6 η στρατιωτική Νατοϊκή άσκηση στην Τουρκία

«Αετός της Ανατολίας 7»: Μέχρι 19/6 η στρατιωτική Νατοϊκή άσκηση στην Τουρκία

Στο Ικόνιο της Τουρκίας ξεκίνησε η άσκηση «Αετός της Ανατολίας 7», η οποία πραγματοποιείται για έβδομη συνεχή χρονιά στην χώρα , με την συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ισπανίας, του Πακιστάν, της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ.

Το Πακιστάν συμμετέχει στην άσκηση με τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που εκσυγχρονίστηκαν από την Τουρκική Αεροναυπηγική Βιομηχανία TAI στην Τουρκία, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .

Η Τουρκία λαμβάνει μέρος στην άσκηση με 12 αεροσκάφη τύπου F-4E 2020, με 42 μαχητικά αεροσκάφη F-16, ένα ελικόπτερο Cougar, δύο μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου από αέρος, και δύο επιθετικά ελικόπτερα εγχώριας κατασκευής ATAK καθώς και με άλλα μέσα .

Επίσης δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη F-15C και ένα αεροσκάφος Α-310 από τη Γερμανία απαρτίζει την αποστολή των ΗΠΑ, ενώ έξι μαχητικά EF-2000 από το Ηνωμένο Βασίλειο, έξι μαχητικά F-18 α από την Ισπανία, έξι αεροσκάφη F-16 στο Πακιστάν και ένα αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποιήσεως Ε-3 του ΝΑΤΟ, συμπληρώνουν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Επιπλέον, παρατηρητές από Αζερμπαϊτζάν, Βραζιλία, Αλγερία, Δανία, Ινδονησία, Εσθονία, Μαρόκο, Ιαπωνία, Κατάρ, Κορέα, Κόσοβο, Λίβανο, Μαλαισία, Μολδαβία, Μογγολία, Ρουμανία, Σενεγάλη, Σλοβακία, Σλοβενία, Χιλή, Τατζικιστάν, Τυνησία και ο Ομάν συμμετέχουν στην άσκηση αυτή.

Ο σκοπός της εκπαίδευσης όλων των συμμετεχόντων , είναι η εκτέλεση ρεαλιστικών σεναρίων , κάτω από πραγματικές συνθήκες εναέριων « εμπλοκών» . Επίσης απαιτούμενο είναι και η αύξηση του μορφωτικού επιπέδου, των δεξιοτήτων και της εμπειρίας των πιλότων , με την διεξαγωγή κοινών αεροπορικών επιχειρήσεων , καταλήγει το τουρκικό γενικό επιτελείο . Η άσκηση θα λήξει στις 19 Ιουνίου 2015.

ΑΠΟΔΟΣΗ pentapostagma.gr

Σχετικές ειδήσεις