Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βαρουφάκης: Μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM

Βαρουφάκης: Μπορεί να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM
Τον λόγο έχει αυτή τη ώρα στη Βουλή (14:19 15/7/2015) ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη μη βιωσιμότητα του χρέους αλλά και στη δημιουργία του ταμείου αξιολόγησης, που με την τελευταία παρέμβαση των δανειστών έγινε ταμείο εκποίησης...

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, μιλώντας στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών επί του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, τόνισε πως η αρχική σκέψη για το ταμείο ήταν να γίνει ταμείο αξιοποίησης και ανάπτυξης αλλά μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις έγινε ταμείο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας.

"Με τις παρούσες συνθήκες και με το συγκεκριμένο πακέτο που δεν περιλαμβάνει μείωση χρέους, αυτό το 6 δισ. πλεόνασμα υπό αυτές τις συνθήκες τουλάχιστον από τη δική μου μελέτη μου καταδεικνύει μια απώλεια ονομαστικού ΑΕΠ της τάξης του 20%" υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης. Το νέο πρόγραμμα είναι βέβαιο πως δεν θα πετύχει.

Επίσης, έκανε λόγο για σημαντική απειλή να μην υπάρξει συμφωνία με τον ESM, ο οποίος απαιτεί τη συμμετοχή ΔΝΤ αλλά το ΔΝΤ θέτει θέμα βιωσιμότητας του χρέους.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι συνθήκη Βερσαλλιών επανέλαβε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης, όπως είπε και στις πρόσφατες συνεντεύξεις του σε ξένα ΜΜΕ.

"Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος, αν το κάνει , και είναι καταδικασμένος, αν δεν το κάνει" έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Οπως ήταν αναμενόμενο, κάποιοι μέσα στη Βουλή άρχισαν να φωνάζουν με αρχηγό...τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Σχετικές ειδήσεις