Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το σύστημα θέλει τον Τσίπρα σε… καταστολή

Το σύστημα θέλει τον Τσίπρα σε… καταστολή

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τη διαπλοκή που τα έχει δώσει όλα, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με νταβατζή κι όχι με σύμμαχο.

Τελικά κάθε εκλογική μάχη στην Ελλάδα έχει και τα καλά της. Ξεβρακώνει το σύστημα. Το υποχρεώνει σε στριπτίζ. Τον περασμένη Γενάρη, βγήκε η μπλούζα. Στο δημοψήφισμα το παντελόνι. Τώρα έχει μείνει το βρακί. Άμα τους το βγάλουμε κι αυτό μπορεί να ντραπούν και να μας αδειάσουν τη γωνιά. 40 χρόνια άλλωστε είναι πολλά. Τόσες γενιές χάθηκαν. Φτάνει.

Όλοι αυτοί που ήπιαν το αίμα των Ελλήνων και πλούτισαν ξεπουλώντας την πατρίδα πρέπει να πάνε σπίτια τους. Ή ακόμη καλύτερα στη φυλακή. Όχι για κανέναν άλλον λόγο αλλά για να μην νιώθουμε αιώνια μαλ@κες. Σε αυτές τις εκλογές όλο αυτό το σάπιο σύστημα παίζει το τελευταίο του χαρτί. Στην πρώτη έξυπνη κίνηση, έπειτα από αρκετό καιρό αλήθεια, οι τύποι που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα σε αιχμαλωσία, αποφάσισαν πως, από τη στιγμή που όταν κοντράρουν τον Τσίπρα τον δυναμώνουν, να τον αποδημήσουν σιγά-σιγά.

Το νέο φρούτο που πλασάρουν είναι η κυβέρνηση συνεργασίας, η Εθνική Ελλάδος κλπ. Το λένε όλοι. Από τον Βενιζέλο και τον Μεϊμαράκη, μέχρι την Φώφη και τον Θεοδωράκη… Όλοι μασάνε την ίδια τσίχλα, για να πάμε… τη χώρα μπροστά. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουν είναι να έχουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά δεμένο χειροπόδαρα. Ή πιο κομψά σε καταστολή. Να κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά με τον Σταύρο, την Φώφη ή τον Βαγγέλα να κρατάει… ανοικτές της Θερμοπύλες για να μπαινοβγαίνουν οι Εφιάλτες.

Ξέρεις, να μην πειραχτούν οι καναλάρχες, να θαφτεί ξανά η λίστα Λαγκάρντ κοκ. Κάπως έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές θα ψάχνει την ψήφο του και τα δικά τους θα μείνουν δικά τους! Το ότι για δεύτερη σερί εκλογική αναμέτρηση, έχουν εξαφανίσει δημοσκοπικά τον Καμμένο επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές αλλά συνάμα φανερώνει πως το σύστημα παίζει το τελευταίο του χαρτί.

Γιατί αν ο Τσίπρας μπορέσει να κυβερνήσει με σύμμαχο κι όχι με νταβατζή θαρρώ πως θα έχουμε γλέντια. Και αυτό το ξέρουν καλά. Το βλέπεις στα… δελτία των 8 μμ.

Την Κυριακή, λοιπόν, αποφασίζουμε αν θα του δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα. Γιατί, όσο απογοητευμένος να είσαι φίλε από τον Τσίπρα και τον Καμμένο, δεν μπορείς να ανεχτείς να ξαναδείς Υπουργό τον Άδωνι, τον Λοβέρδο ή τον Βαρβιτσιώτη. Κι αν το ανέχεσαι εσύ, επειδή το συνήθισες τόσα χρόνια να σε κοροϊδεύουν, σκέψου τουλάχιστον τα παιδιά σου. Πες όχι στο νταβατζηλίκι. Αυτό μόνο.