Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νίκη... για την καραμπίνα Καλάσνικοφ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα

Νίκη... για την καραμπίνα Καλάσνικοφ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα

Tη νίκη στην Ρωσία κατά την Διεθνή Συνομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής (IPSC) έφερε η νέα κυνηγετική καραμπίνα Καλάσνικοφ, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας Καλάσνικοφ Κονσερν.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για καραμπίνες διεξήχθη στην ιταλική πόλη της Άγκνα από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Η ρωσική ομάδα κέρδισε συνολικά 12 μετάλλια, μεταξύ των οποίων 4 χρυσά, 5 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια. Περίπου 600 αθλητές από περισσότερες από 25 χώρες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό.

«Από τις 13 έως τις 19 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ένα πρωτάθλημα πρακτικής σκοποβολής στην Άγκνα. Για πρώτη φορά όλοι οι Ρώσοι Ολυμπιονίκες κέρδισαν μία σαρωτική νίκη στο με το νέο όπλο Saiga-12», σημείωσε η υπηρεσία Τύπου.

Η ανάπτυξη και η στήριξη του αθλητισμού σκοποβολής είναι υψηλής προτεραιότητας για την εταιρεία Καλάσνικοφ, εξήγησε η υπηρεσία Τύπου, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ήταν πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

Η εταιρεία Καλάσνικοφ Κονσέρν δημιουργήθηκε το 2013 στη συγχώνευση των δύο εργοστασίων της σοβιετικής εποχής, Izmash και Izhmekh και έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός της Ρωσίας για τουφέκια και άλλα όπλα.

Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της σε 27 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Ιταλίας, του Καναδά, το Καζακστάν και την Ταϊλάνδη.

Το πρωτότυπο Saiga-12 αναπτύχθηκε από το εργοστάσιο Izhmash στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ως μέλος της οικογένειας των ημιαυτόματων καραμπίνων και τυφεκίων, βασισμένο στο σχέδιο του διάσημου επιθετικού τυφεκίου Καλάσνικοφ ΑΚ.

πηγη Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις