Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Την ώρα που θα μπει ο... Ολαντρέου στη Βουλή, ξέρετε, όλοι στα τέσσερα!

Την ώρα που θα μπει ο... Ολαντρέου στη Βουλή, ξέρετε, όλοι στα τέσσερα!

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο... Ελλαδιστάν και τους πάντα πρόθυμους δούλους του.

Τη στιγμή που ο Φρανσουά Ολάντ θα κατέβει από το αεροπλάνο, αν είναι μάγκας και χωρατατζής θα πρέπει να συστηθεί ως... Ολαντρέου. Έτσι όπως τον είχε «βαφτίσει» ο Τσίπρας όταν προεκλογικά, πούλαγε μαγκιές για να πείσει τον κακομοίρη τον Έλληνα να τον ψηφίσει.

Το κακό είναι πως ο... Ολαντρέου, με τις υπογραφές όλων αυτών των αστείων, έρχεται εδώ χάμω για να διαλέξει οικόπεδο. Να δει τι θέλει να πάρει από το Ελλαδιστάν! Να απαιτήσει το μερτικό του από το πλιάτσικο. Από το ξεπούλημα της πατρίδας στα γεράκια. Η Μέρκελ πάλι που έδωσε τα περισσότερα, φρόντισε να κάνει τα κουμάντα της νωρίτερα... Όλα κι όλα! Τηρείται αυστηρά η σειρά προτεραιότητας. Μην μας πούνε και ανοργάνωτους.

Είτε από τύχη, είτε από διαβολική σύμπτωση, αυτές τις μέρες διαβάζω την «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού κράτους» του αείμνηστου Βασίλη Ραφαηλίδη, ο οποίος γράφει στον πρόλογο: «Οι λαοί δεν έχουν μόνο ήρωες, έχουν και καθάρματα. Στην ιστορία ενός τόπου δεν ανήκουν μόνο οι ήρωες, ανήκουν και τα καθάρματα, που κι αυτά γράφουν ιστορία. (...) Το ανάγνωσμα αυτό δίνει μεγαλύτερη σημασία στους προδότες, τους δοσίλογους όλων των περιόδων και τους πατριδοκάπηλους που δεν έλειψαν ποτέ, παρά σ' αυτούς που νοιάστηκαν ειλικρινά για τούτον τον δύσμοιρο τόπο, που συνεχίζει να υποφέρει από έλλειψη ιστορικής ειλικρίνιας. (...) Αυτό το βιβλίο αγαπάει την Ελλάδα. Και γι αυτό δεν την κολακεύει. Λέει τα σύκα, σύκα και τους προδότες, προδότες και όχι εθνικούς ήρωες». Ο Ραφαηλίδης «έφυγε» το 2000... Αν ζούσε θα μπορούσε να γράψει νέα κεφάλαια με δαύτους που την Παρασκευή το μεσημέρι στη Βουλή, θα χειροκροτούν με θέρμη τον Γάλλο ευεργέτη...

Διαβάστε περισσότερα στο onsport.gr