Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

CNN Turk: Ακυρώνουν οι Τούρκοι την αγορά του Κινεζικού Α/Α συστήματος FD-2000

CNN Turk: Ακυρώνουν οι Τούρκοι την αγορά του Κινεζικού Α/Α συστήματος FD-2000

Η Τουρκία ακύρωσε εξ ολοκλήρου σε προσωρινή συμφωνία για να αγοράσει ένα μεγάλου βεληνεκούς συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας $ 3,4 δισεκατομμύρια από Κρατική κινεζική εταιρεία, αν και η προθεσμία λήγει εντός δύο ετών κατά τη διάρκεια της συμφωνίας, η οποία είχε ανησυχήσει σοβαρά τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στην Αττάλεια ,όπου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Ηγέτες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης του Προέδρου της Κίνας Xi Jinping και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με το CNN Turk !

Η απόφαση δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί από την ηγεσία της Τουρκικής Κυβέρνησης και το σώμα για τις δημόσιες συμβάσεις, η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας (SSİK), αλλά η κίνηση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα με την επίσημη έγκριση από τα μέλη της επιτροπής υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου και τα μέλη της επιτροπής όπως ο υπουργός Άμυνας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου και ο επικεφαλής του γραφείου των αμυντικών προμηθειών, τον Υφυπουργό Άμυνας Βιομηχανιών (SSM).

Οι συνομιλίες με CPMIEC της Κίνας για την αντιπυραυλική συμφωνία συνάντησε ένα αδιέξοδο σε μεταφορά τεχνολογίας, σύμφωνα με το CNN Turk που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Μετά την ακύρωση, παραμένουν τα ερωτήματα για το πώς η Τουρκία θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της αντιαεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς. Οι τοπικές εταιρείες άμυνας, όπως η στρατιωτική εξειδικευμένων ηλεκτρονικών Aselsan και η κατασκευαστική πυραύλων Roketsan μπορεί να τους ανατεθεί μια τέτοια παραγγελία , το CNN Türk αναφέρει , υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία στοχεύει να παράγει το σύστημα στην εγχώρια αγορά με «εθνικούς πόρους» σε συνδυασμό με την τεχνολογική υποστήριξη από ένα παγκόσμιο δοκιμασμένο σύστημα .

Η Τουρκία επέλεξε την Κίνα Precision Machinery Import and Export είδους (CPMIEC) ως προτιμητέος πλειοδότης για το $ 3,4 δισεκατομμύρια στη συμφωνία τον Σεπτέμβριο του 2013 για την κατασκευή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, αλλά η κίνηση ανάγκασε τις Δυτικές Χώρες να εκφέρουν μεγάλες αντιρρήσεις , σχετικά με την ασφάλεια και τη συμβατότητα των όπλων με το σύστημα υποδομής του ΝΑΤΟ .

Το ΝΑΤΟ και ιδίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, αντιτάχθηκε στην ιδέα, τονίζοντας το γεγονός ότι τα συστήματα δεν θα πρέπει να ενσωματωθούν με την αμυντική δομή της συμμαχίας.

Στην αρχική προσφορά, Eurosam κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ μια συνεργασία των ΗΠΑ Raytheon και Lockheed Martin ήρθε τρίτο. Εκείνη την εποχή, οι υπάλληλοι και πηγές του κλάδου δήλωναν στην Hürriyet Daily News ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να επιλέξετε CPMIEC θα μπορούσε να αναγκάσει την Τουρκία να καταλήξει σε ένα «αυτόνομο» σύστημα με λίγη ή καθόλου ενσωμάτωση με το ΝΑΤΟ σε στοιχεία, όπως τα ραντάρ.

Περίπου τα μισά από τα ραντάρ αεράμυνας με βάση το δίκτυο της Τουρκίας έχουν καταβληθεί από το ΝΑΤΟ και αποτελούν μέρος του ΝΑΤΟ αεράμυνας επίγειου περιβάλλοντος.

Η Τουρκία θα πρέπει κατασκευάσει πρόγραμμα δεδομένων διεπαφής και να συνδέσει το δικό της σύστημα αεράμυνας που θα εντοπίζει και θα ξεχωρίζει τα Εχθρικά από τα Φιλικά αεροσκάφη! Αυτό είναι ένα Μυστικό σύστημα του ΝΑΤΟ και δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε κινεζικό σύστημα.

πηγη veteranos.gr

Σχετικές ειδήσεις