Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Νέα Υόρκη: Έγινε η επιλογή τελεταρχών για την εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Νέα Υόρκη: Έγινε η επιλογή τελεταρχών για την εθνική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Μέριλαντ, Τζον Σαρμπάνης θα πλαισιώσουν τον ήρωα πεζοναύτη Αλεκ Σκαρλάτο ως τελετάρχες της παρέλασης του Ελληνισμού της Νέας Υόρκης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, όπως αποφάσισε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασής του.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, στη διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης που ακολούθησε, με ελαφρώς αυξημένη συμμετοχή εθελοντών, στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια, αναμένεται και η έγγραφη απάντηση του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο στην πρόταση της Ομοσπονδίας να είναι και αυτός τελετάρχης.

Παράλληλα, ως επίτιμοι τελετάρχες έχουν οριστεί ο οικονομικός ελεγκτής του Nassau County, Γιώργος Μαραγκός και ο κ. Μάικλ Σερεμέτης (US Secret Service).

Ο κ. Γαλάτουλας αναφέρθηκε εκτενώς στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν την επομένη της παρέλασης με το ευχαριστήριο δείπνο για τους εθελοντές που θα παρατεθεί στο “Terrace on the Park” και ζήτησε τη συμμετοχή και τη βοήθεια όλων, συλλογικά και ατομικά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Βασίλης Γκουρνέλος υπενθύμισε ότι απομένουν μόλις ένας μήνας και ουσιαστικά τρεις πανομογενειακές συγκεντρώσεις, καθώς η τελευταία, στις 7 Απριλίου, έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και κάλεσε όλους να κινητοποιηθούν.

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Καλλέργιος ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχαν στο Fox News με τον κ. Γιάννη Κατσιματίδη σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη της παρέλασης και πρότεινε ως θέμα της παρέλασης “Ελληνες – Ηρωες Σήμερα και Πάντα”. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη εγγραφής των ομογενών στους εκλογικούς καταλόγους, ώστε η Ομογένεια της Νέας Υόρκης να αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτική ισχύ. Ανέφερε ακόμα ότι ο ίδιος και ο έτερος συμπρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Παντελίδης θα προσφέρουν χίλια δολάρια έκαστους στους νικητές του μαθητικού διαγωνισμού έκθεσης για την 25η Μαρτίου στα Ελληνικά και τα Αγγλικά. Σημείωσε τέλος ότι γίνεται προσπάθεια να συμμετάσχουν με άρμα στην παρέλαση η Νία Βαρντάλος και οι συντελεστές της νέας της ταινίας “My Big Fat Greek Wedding 2”.

Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου ανέφερε ότι έχουν ήδη δηλωθεί μόλις είκοσι συμμετοχές στην παρέλαση, ενώ ο ταμίας, Βασίλης Πετράτος, ενημέρωσε ότι έχουν ήδη εισπραχθεί περίπου δέκα χιλιάδες δολάρια από το το λαχείο, άλλες τριανταπέντε χιλιάδες από το λεύκωμα, ενώ υπάρχουν υποσχέσεις έντεκα χιλιάδων από το ραδιομαραθώνιο.

Η Ευαγγελία Βαρθόλομου από την Επιτροπή Λαχείου είπε ότι έχουν διανεμηθεί ήδη έξι χιλιάδες λαχεία και αναφέρθηκε στις επισκέψεις της επιτροπής κάθε Κυριακή στις κοινότητες.

Σχετικά με το λαχείο, ο κ. Σπύρος Βασιλάκης και ο κ. Φίλιππος Βογιατζόγλου, μιλώντας εκ μέρους της AHEPA, είπαν ότι η οργάνωση θα αναλάβει να πουλήσει χίλια λαχεία, θα προσφέρει χίλια δολάρια στο λεύκωμα και θα “κλείσει” δύο ή τρία τραπέζια για το επίσημο δείπνο στο “Χίλτον”.

Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής, Αυγερινή Κατέχη αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της “Μις Ελληνική Ανεξαρτησία” που θα διεξαχθεί στο Σταθάκειο Κέντρο το Σάββατο 19 Μαρτίου, λέγοντας πως οι μέχρι τώρα δέκα κοπέλες έχουν δηλώσει συμμετοχή, ενώ ο κ. Στέφανος Αμανατίδης είπε ότι στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 χορευτικά.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Συλλόγων Δρ. Σπύρος Μεζίτης αναφέρθηκε στους κινδύνους και προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα από τις ροές των προσφύγων και μίλησε για το συνέδριο για το προσφυγικό που θα διοργανωθεί στο Σταθάκειο Κέντρο την Πέμπτη 7 Απριλίου και το πρωί της Παρασκευής 8 Απριλίου, ενώ η γραμματέας της Επιτροπής Παρελάσεως, Νομική Καστανά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον τηλεμαραθώνιο ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου από τις 2-11 μμ από το “New Greek TV” και ζήτησε τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων.

Η πανομογενειακή ξεκίνησε, όπως πάντα, με προσευχή από τον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, ιερατικώς προϊστάμενο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, ο οποίος τόνισε ότι “η παρέλαση είναι κάτι που μας δίνει δύναμη”, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόξενος της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Μάνος Κουμπαράκης, ο οποίος κάλεσε όλους να συνδράμουν το έργο των επιτροπών και να δώσουν δυναμικό παρών στην 5η Λεωφόρο.

Παρεμβάσεις έκαναν επίσης η υπεύθυνη του λευκώματος, Χριστίνα Κωστάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, Γιώργος Κίτσιος και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Φώτης Γερασόπουλος.

greeknewsonline

Σχετικές ειδήσεις