Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης στην Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών στην Αστόρια

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης στην Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών στην Αστόρια

Ο Μητροπολίτης Σιγκαπούρης και Νοτίου Ασίας κ. Κωνσταντίνος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία της Β’ Στάσης των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια την Παρασκευή 25 Μαρτίου, βοηθούμενος από τον ιερατικώς προϊστάμενο της κοινότητας, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο, τον Αρχιδιάκονο Παντελεήμονα Παπαδόπουλο και τον διάκονο Ελευθέριο Κωνσταντινίδη.

Μιλώντας στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι “μέσα από τους Χαιρετισμούς προσευχόμαστε στην Μητέρα μας Παναγία και ανοίγουμε την καρδιά μας. Είμαστε σαν τα μικρά παιδιά που κάθε φορά που έχουμε κάνει μια σκανδαλιά, πηγαίνουμε στην αγκαλιά της, κρυβόμαστε στην αγκαλιά της και μετά από λίγο της λέμε τι πραγματικά έχουμε κάνει μετανιωμένοι και ξέρουμε ότι η μάνα έχει τον τρόπο πάντα να μας συγχωρέσει.”

Ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος αναφέρθηκε και στην κατανυκτική περίοδο της Σαρακοστής κατά την οποία “η Εκκλησία μας προσκαλεί να καθαρίσουμε τις ψυχές μας και το σώμα μας μέσα από τη νηστεία. Μια νηστεία που δεν είναι μόνο στο φαγητό, αλλά είναι και για την ψυχή μας, τα πάθη μας, για τις κακές μας πράξεις, είναι για όλα αυτά που μας ενοχλούν και θέλουμε να τα αλλάξουμε, αλλά δεν έχουμε πάντα το κουράγιο”.

“Είναι όμως πολύ δύσκολο”, συνέχισε, “να ξεφύγουμε από τον άσχημο εαυτό μας. Και αυτό το ξέρουμε καθημερινά όταν πιο εύκολα θα σκεφτούμε κάτι κακό παρά κάτι καλό, πιο εύκολα θα έχουμε το μυαλό μας στην αμαρτία, παρά προς την καλοσύνη. Γι΄ αυτό πρέπει να πολεμάμε συνέχεια”.

“Η Εκκλησία μου έχει δώσει τη μεγάλη ευλογία να διακονώ τους πιστούς και τους Ορθοδόξους μας σε χώρες πολύ μακρινές στη Νότια Ασία, στην Ινδία, την Ινδονησία, το Πακιστάν, την Μαλαισία, σε χώρες που δεν είναι παραδοσιακά χριστιανικές. Εκεί που όταν μιλάς για το Χριστό θεωρείσαι εχθρός του κράτους, εκεί που δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε με το ράσο”, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, προσθέτοντας πως “οι άνθρωποι αυτοί με κίνδυνο της ζωής τους αποφάσισαν να ακολουθήσουν το Χριστό και να κάνουν και εκείνοι την Παναγιά μητέρα τους. Εμείς γεννηθήκαμε, ήταν στο αίμα μας να είμαστε Ορθόδοξοι, αυτοί πολέμησαν για να γίνουν Ορθόδοξοι”.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τέλος θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον οποίο επισκέφθηκε στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής την περασμένη Τετάρτη, για την ευλογία να ψάλλει τους Χαιρετισμούς στην Αστόρια.

Τον Μητροπολίτη Σιγκαπούρης και Νότιας Ασίας καλωσόρισε στην Αστόρια ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

ΠΗΓΗ greeknewsonline.com

Σχετικές ειδήσεις