Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ποιος πασίγνωστος δημοσιογράφος ήθελε να πάει στη ΝΔ;

Ποιος πασίγνωστος δημοσιογράφος ήθελε να πάει στη ΝΔ;

Η υπόθεση έχει πολύ «ψωμί» και πολύ παρασκήνιο - Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, γνωστός δημοσιογράφος, το τελευταίο διάστημα είχε κάνει κρούση στη ΝΔ προκειμένου να ενταχθεί στους κόλπους της παράταξης, ενόψει των επόμενων εκλογών...

Για να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δαχτυλό μας, τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης είχε κάνει τις... παρασκηνιακές επαφές του με την ηγεσία της ΝΔ προκειμένου να ενταχθεί στο δυναμικό της γαλάζιας παράταξης, όπως έκαμε για παράδειγμα ο γκαλοπατζής κ. Θεοδωρικάκος.

Όμως τα πράγματα στράβωσαν.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πρόσφατα στο γνωστό δημοσιογράφο, ότι τελικά δεν θα τον εντάξει στο κόμμα, διότι -όπως του τόνισε- «υπάρχουν πάρα πολλές αντιδράσεις, κυρίως απ’ τους καραμανλικούς κι αν σε πάρω θα γίνει... χαμός».

Είναι λίγο-πολύ γνωστό, ότι στις αρχές του καλοκαιριού οι Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Πρετεντέρης σε συνάντησή τους είχαν συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξης του δημοσιογράφου στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., σε ειδικό ρόλο στα επικοινωνιακά (ίσως και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος) και στη συνέχεια, όταν γίνουν εκλογές, να τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Όμως υπήρξαν πράγματι αντιδράσεις. Κι έτσι ο Κυρ. Μητσοτάκης πήρε την απόφαση να «κόψει» τελικά τον δημοσιογράφο απ’ τη συνεργασία του με το κόμμα.

Κι αυτό του το είπε πριν λίγες μέρες...

Κατόπιν τούτων είναι προφανές και εύκολα εξηγήσιμη η αρθρογραφία του γνωστού αρθρογράφου Γ. Πρετεντέρη τις τελευταίες μέρες (απ’ την τελευταία σελίδα των «ΝΕΩΝ»).

Διότι εκτός των σφοδρότατων επιθέσεών του κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλ. Τσίπρα, έχει ξεκινήσει επιθέσεις και κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, τον οποίο στήριζε μέχρι πρόσφατα.

Ψάχνει για δουλίτσα το παιδί...