Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αυστραλός Λευκαδίτης κερδίζει σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Αυστραλός Λευκαδίτης κερδίζει σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Την ένατη θέση στις καλύτερες φωτογραφίες της Αυστραλίας στην κατηγορία «Ταξίδια και Ντοκιμαντέρ» κέρδισε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, κάτοικος Μελβούρνης και... Λευκάδας. Ο David Krasnostein για μια δεκαετία και πλέον περνά τα ελληνικά του καλοκαίρια στο πανέμορφο νησί του Ιονίου Πελάγους.

Τον προηγούμενο Ιούλιο βρέθηκε στο ιστορικό Μοναστήρι Αγίου Γεωργίου, στο ορεινό χωριού Μαραντοχώρι της Νότιας Λευκάδας. «Ήταν Κυριακή και μόλις είχε τελειώσει μια βάφτιση. Οι μαυροφορεμένες γυναίκες κάθονταν έξω από την εκκλησία, μιλούσαν και παρακολουθούσαν τα γύρω δρώμενα. Τότε έκανα τη λήψη» είπε ο κ. Krasnostein στο «Νέο Κόσμο».

paPhotograph

Το Μαραντοχώρι έχει λίγο παραπάνω από 300 κατοίκους. Κοντά στο χωριό βρίσκεται το Μοναστήρι όπου λήφθηκε η φωτογραφία, το οποίο αν και μικρό, υπήρξε για αιώνες πλουσιότατο με πολλά κτήματα. Αλλά το 1922, σύμφωνα με τους ντόπιους, ο ναός έγινε τόπος απομόνωσης ατόμων που είχαν προσβληθεί από ευλογιά.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας οργανώνεται κάθε χρόνο από την οργάνωση Australian Photography Awards. Κριτές του είναι καταξιωμένοι Αυστραλοί φωτογράφοι. Στην ίδια κατηγορία, ο κ. Krasnostein κέρδισε την τρίτη θέση με μια λήψη του στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Σχετικές ειδήσεις