BOMBER

Συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία;

Συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία;

Το σενάριο το πέταξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, η κυρία Παγώνη και κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να το διαψεύσει – Να εγκατασταθούν δηλαδή στα σχολεία συνεργεία εμβολιασμών και να κάνουν τι; Να εμβολιάζουν τα παιδιά παρά τη θέλησή τους ή παρά την θέληση των γονιών τους;

Περίεργα πράγματα… Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μιλώντας στον ΣΚΑΪ προέταξε την ανάγκη να τοποθετηθούν συνεργεία εμβολιασμού στα σχολεία και τόνισε πως «ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα» αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού στα παιδιά, τα οποία έχουν εμβολιαστεί κατά 21% στην ηλικιακή ομάδα 15-17, ενώ για τις ηλικίες 12-15 έχει εμβολιαστεί το 13%. «Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι παιδίατροι», σημείωσε.

Δεν τολμώ να φανταστώ καν την εικόνα αυτή, ούτε βέβαια τις αντιδράσεις του κόσμου, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει ότι δεν μπορεί ο εμβολιασμός να γίνει υποχρεωτικός για τους ανήλικους.

Πετάει άδεια για να πιάσει γεμάτα η κυρία Παγώνη; Δεν γνωρίζουμε. Όμως μια τέτοια σκέψη είναι εκτός πραγματικότητας και θα συναντήσει τσουνάμι αντιδράσεων. Για την υγεία των παιδιών θα αποφασίσουν οι γονείς και οι παιδίατροι. Αν παρ’ ελπίδα κάποιοι ονειρεύονται να «μαντρώνουν» τα παιδιά στις σχολικές αίθουσες και να τους κάνουν το εμβόλιο με το «έτσι θέλω», καλό θα ήταν να γυρίσουν πλευρό.

Το πρόβλημα δεν είναι πού θα τους κάνουν το εμβόλιο, αλλά αν πρέπει και ποιοι πρέπει να το κάνουν. Χώροι για να γίνουν εμβολιασμοί υπάρχουν. Αφήστε τα σχολεία μακριά από αυτή τη διαδικασία. Επειδή η κυρία Παγώνη και οι συνάδελφοί της αδυνατούν να πείσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δε σημαίνει ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο φρενοκομείο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι αλλάζει από σήμερα για τους ανεμβολιαστούς σε εργασία, εστίαση και μετακινήσεις

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται έξαρση της ζέστης τις επόμενες ημέρες

Σχολεία - Γκάλοπ Newsbomb.gr: Το 81% διαφωνεί με τον τρόπο που ανοίγουν - Τι θα ισχύει από σήμερα