BOMBER

Και τώρα που έφυγε η Μέρκελ, θα αλλάξει η Γερμανία; - Τι είναι τα σχήματα «φανάρι» και «Τζαμάικα»;

Και τώρα που έφυγε η Μέρκελ, θα αλλάξει η Γερμανία; - Τι είναι τα σχήματα «φανάρι» και «Τζαμάικα»;

Σωθήκαμε δηλαδή; Υπάρχει στ' αλήθεια κάποιος που να πιστέψει πως είτε γίνει κυβέρνηση «φανάρι», είτε κυβέρνηση «Τζαμαϊκα» θα γυρίσει σελίδα η Γερμανία ή η Ευρώπη; 

Προφανώς θα αστειεύεστε αν πιστεύετε ότι η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας ή οποία θα προκύψει ενδεχομένως και τα Χριστούγεννα, θα εγκαταλείψει το δόγμα του Σόιμπλε περί σκληρής δημοσιονομικής σταθερότητας.

Θα έρχεστε από άλλο πλανήτη αν πιστεύετε ότι με τη νεκρανάσταση της Γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει σοσιαλιστική και τα χρέη θα διαγραφούν και διάφορα άλλα τέτοια καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Η Ελλάδα μπορεί λοιπόν να περιμένει περισσότερο ανεκτική στάση από γερμανικής πλευράς στα θέματα των ελλειμμάτων και του Συμφώνου Σταθερότητας, που θα τεθούν πάλι επί τάπητος από την ΕΕ μετά το τέλος της πανδημίας;

Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι η Γερμανία θα αλλάξει στάση στο μεταναστευτικό; Ή ας πούμε ότι θα σταματήσει να έχει στρατιωτικά / εμπορικά πάρε δώσε με την Τουρκία;

Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός σχήματος: Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Φιλελεύθεροι, θα φέρει τα χρώματα: Κόκκινο, Πράσινο, Πορτοκαλί. Κάτι σαν ένα φανάραι δηλαδή, ένας φωτεινός σηματοδότης υποτίθεται.

Το άλλο σενάριο για κυβερνητικό σχηματισμό: Χριστιανοδημοκράτες (CDU), Φιλελεύθεροι (FDP) και Πράσινοι φέρει τα χρώματα της σημαίας της Τζαμάικας.

Είτε φανάρια, είτε Τζαμάικα το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο. Οι Γερμανοί ψηφίζουν πολιτικούς που θα προωθούν τα συμφέροντα της χώρας τους, όχι τα συμφέροντα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποστολή Newsbomb.gr στο Αρκαλοχώρι Κρήτης: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους μετά τα 5,8 Ρίχτερ

The Voice: Γιος πασίγνωστου τραγουδιστή ανέβηκε στη σκηνή και σάρωσε τα πάντα (video)

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Έφερε βαρύ οπλισμό