BOMBER

Ο Θεοδωρικάκος, οι πορείες και το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία

Ο Θεοδωρικάκος, οι πορείες και το αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία
Η ΕΛ.ΑΣ διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο υπό τις εντολές του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μεγάλη ικανοποίηση υπάρχει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην κυβέρνηση συνολικά για το γεγονός ότι δεν είχαμε έκτροπα και σοβαρά επεισόδια στις πορείες μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Όπως έπιασαν οι κεραίες μας, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος αλλά και η ΕΛ.ΑΣ, μέσα σε λίγους μήνες κατάφεραν, να εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας, τόσο κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και για τις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Επιχειρησιακά η αστυνομία έδρασε με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού χωρίς να χρησιμοποιήσει αυτό που λέμε υπερβάλλουσα βία, ενώ η παρουσία της ήταν διακριτική σε όλη την πρωτεύουσα και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα όπου έγιναν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Όπως και στο Πολυτεχνείο, έτσι και στην επέτειο Γρηγορόπουλου, είχαμε κάποιες μικροεντάσεις τις οποίες η ΕΛ.ΑΣ διαχειρίστηκε με ψυχραιμία υπό τις εντολές του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Είναι αλήθεια ότι ο υπουργός έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει πολλά από τα κακώς κείμενα που είχαν «πληγώσει», ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και όπως ο ίδιος έχει πει από την πρώτη στιγμή κεντρικός του στόχος είναι να εμπεδωθεί και το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες, αλλά και το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τα Σώματα Ασφαλείας. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται όλες του οι ενέργειες και μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδουν.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος παρακολουθεί στενά το ζήτημα της διαφθοράς με τους επίορκους αστυνομικούς και όπως ο ίδιος έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους «η έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και ο πέλεκυς θα είναι βαρύς για τους επίορκους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Σεμπαϊντίν Καραχότζα - Το «αντίο» του Άδωνι Γεωργιάδη

Μαρτυρία για την τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: «Είχε έρθει στο φαρμακείο με μαχαιριά στον λαιμό»

Πώς ο κορονοϊός «πλήγωσε» το σώμα του ανθρώπου: Τριχόπτωση, ξηροφθαλμία και προβλήματα στην καρδιά