BOMBER

Το ξέσπασμα του παππού: Πού είναι αυτοί οι φιλόζωοι;

Το ξέσπασμα του παππού: Πού είναι αυτοί οι φιλόζωοι;

Ένας σκύλος παραλίγο να κατασπαράξει ένα 13χρονο παιδί στο Λαγονήσι, ο ιδιοκτήτης του σκύλου ζήτησε μια συγγνώμη και δεν τρέχει κάστανο

Τελικά αυτός ο τόπος δεν σώζεται με τίποτα. Άκουγα τον παππού του 13χρονου άτυχου αγοριού που ήθελε να πάει στο σχολείο του και παραλίγο να χάσει τη ζωή του από έναν σκύλο, ενός ασυνείδητου ιδιοκτήτη.

Ο παππούς του 13χρονου μίλησε στον Alpha, όπου περιέγραψε τα όσα βίωσε ο εγγονός του, ενώ εξέφρασε και ένα έντονο παράπονο για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του από κάποια φιλοζωική εταιρεία.

«Έχει αρχίσει να συνέρχεται (ο 13χρονος), αλλά φανταστείτε ένα θηρίο να βρίσκεται πάνω του και να προσπαθεί να το σκοτώσει. Πώς έχει νιώσει και πώς θα το ξεπεράσει, δεν ξέρω. Και πού είναι αυτοί οι φιλόζωοι, που δεν εμφανίστηκε κανένας να πάρει ένα τηλέφωνο, να μάθει γι' αυτό το παιδί. Πήγαινε σχολείο και ξαφνικά έρχεται ένα σκυλί από πίσω του, το πετάει κάτω και του κάνει επίθεση από πίσω και άρχισε και το δάγκωνε», τόνισε ο παππούς του μικρού.

Ούτε ένας από αυτούς τους «ευαίσθητους» να πάρει ένα τηλέφωνο να μάθει για την υγεία του παιδιού; Ούτε ένας από αυτούς τους καλούς ανθρώπους που κάνουν μηνύσεις επί καθημερινής βάσεως για γατάκια, σκυλάκια, πεταλούδες και μύγες δεν σκέφτηκε να καταθέσει μια μήνυση στον ιδιοκτήτη του σκύλου; Να κάνει ένα hashtag στο instagram βρε παιδί μου.

Να σας πω την αλήθεια, αν ένας από αυτούς τους αναίσθητους ιδιοκτήτες δεν «σαπίσει» στη φυλακή προς παραδειγματισμό, ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα. Το πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι και οι κανονισμοί. Το πρόβλημα είναι η εφαρμογή των νόμων και η παραδειγματική τιμωρία. Αν δεν πέσει βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα έχουμε κι άλλα θύματα. Η υπευθυνότητα στην Ελλάδα είναι κουρελόχαρτο.