BOMBER

Ομόφυλα ζευγάρια: Oι αλλαγές δεν είναι πάντα μεταρρυθμίσεις

Ομόφυλα ζευγάρια: Oι αλλαγές δεν είναι πάντα μεταρρυθμίσεις

Εδώ και εβδομάδες το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να μας πείσει ότι το επικείμενο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι μια μεγάλη τομή για την ισότητα κι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, κάτι που δεν ισχύει.

Ο,τιδήποτε μεταμοντέρνο δεν είναι κατ΄ ανάγκη καλό. Μια αλλαγή στους κοινωνικούς συσχετισμούς δεν σημαίνει ότι είναι μεταρρύθμιση επειδή απλά γκρεμίζει την ιστορία εκατοντάδων ετών. Μεταρρύθμιση είναι μια αλλαγή που φέρνει κάτι νέο το οποίο όμως κινείται και εξυπηρετεί το κοινό καλό και όχι το καλό μιας μικρής μειοψηφικής ομάδας.

Τα κόμματα στην Ελλάδα όλα τα μετράνε με κουκιά, με ψήφους. Ακόμα και το μέλλον των παιδιών μας το μετράνε με ψήφους επί των κοινοβουλευτικών ομάδων. Και προσέξτε. Αυτό που πιστεύουν είναι ότι ο λαός μέχρι τις ευρωεκλογές θα ξεχάσει…

Τα ίδια έλεγαν και οι Συριζαίοι για την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έφαγαν τα μούτρα τους στις εκλογές…

Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας και νομίζουν ότι αυτή αποτυπώνεται μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια στις κάλπες κι ότι μετά παύει να υφίσταται ως έννοια. Θα πέσουν από τα σύννεφα όταν καταλάβουν ότι κάνουν λάθος.

Για όσους εμφανίζονται πρόθυμοι υπέρ του νομοσχεδίου θα ήθελα να περιμένετε να δούμε τι θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την παρένθετη μητρότητα. Ο νομικίστικος τρόπος που θα επιχειρήσει η κυβέρνηση χωρίς αλλαγή της νομοθεσίας να περάσει από το παράθυρο την παρένθετη μητρότητα θα εκπλήξει αρνητικά και τους πιο θερμούς υποστηρικτές της κυβέρνησης.