BOMBER

Η βεντέτα Κασσελάκη, η offshore και το… άσπρισμα

Η βεντέτα Κασσελάκη, η offshore και το… άσπρισμα

Πέφτουν μηνύσεις, διεξάγονται σκληρές μάχες από το facebook αλλά κανείς μας δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε με τα 230.000 του Στέφανου Κασσελάκη 

Μια σκληρή βεντέτα εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον πρώην διευθυντή, Θύμιο Γεωργόπουλο και τον Στέφανο Κασσελάκη με αιτία το δάνειο του προέδρου του κόμματος παραμονές των Χριστουγέννων και τα όσα ακολούθησαν.

Πέφτουν μηνύσεις, διεξάγονται σκληρές μάχες από το facebook αλλά κανείς μας δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς έγινε με τα 230.000 του προέδρου, αλλά και συνολικά με τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα όσα έχουν πει και έχουν εκτοξεύσει η μια πλευρά στην άλλη (και μέσω διαρροών) προκύπτουν δυο βασικά συμπεράσματα, τα οποία βέβαια πρέπει να διερευνηθούν περεταίρω για να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέματα:

1ον. Η πλευρά Κασσελάκη αφήνει να εννοηθεί ότι έδιωξε τον πρώην οικονομικό διευθυντή όχι μόνο γιατί διέρρευσε την εξωχώρια εταιρία του Κασσελάκη, αλλά και γιατί έχουν βρει μεγάλες τρύπες στα οικονομικά του κόμματος οι οποίες δεν δικαιολογούνται. Ισχυρίζονται μάλιστα ότι αυτές οι μαύρες τρύπες αν βγουν προς τα έξω θα γίνει σεισμός. Γι’ αυτό και στέλνουν περίπου ένα μήνυμα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του Κασσελάκη του τύπου: «καθίστε καλά γιατί έχουμε ράμματα για την γούνα σας».

2ον. Η άλλη πλευρά ισχυρίζεται ότι οι εργαζοόμενοι δεν πληρώθηκαν από τα λεφτά του Κασσελάκη, διότι τελικά μπήκε η κρατική χρηματοδότηση και καλύφθηκαν οι ανάγκες. Λέει δηλαδή ο Θύμιος Γεωργόπουλος ότι όπως μπήκαν τα λεφτά επιστράφηκαν πίσω και αυτό ο Κασσελάκης το εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά για να λέει ότι πλήρωσε το κόμμα. Όμως μισό λεπτό. Αν τα λεφτά μιας εξωχώριας μπήκαν σε ένα κόμμα (που έτσι κι αλλιώς αυτό δεν επιτρέπεται) και ξαναβγήκαν και παραδόθηκαν στον κάτοχό τους, αυτό ξέρετε πώς λέγετε; Άσπρισμα! Ναι καλά διαβάσατε, λέγεται άσπρισμα, ξέπλυμα, καθάρισμα των χρημάτων. Κάτι τέτοιο υπονοεί η άλλη πλευρά.

Ποιος λέει ψέματα και ποιος αλήθεια είναι ένα καυτό ερώτημα το οποίο πρέπει να ελέγξει η ελληνική δικαιοσύνη και οι διωκτικές αρχές.