BOMBER

Τόλμησες να ρωτήσεις τον Καρβέλα; Απαράδεκτο!

Νίκος Καρβέλας
Ο Νίκος Καρβέλας

Θες να πάρεις συνέντευξη από τον Καρβέλα; Πρέπει να παραδεχθείς κάποια πράγματα αλλιώς ξέχνα το

Όχι κυρίες και κύριοι δημοσιογράφοι. Δεν μπορείτε να θέλετε να έχετε καλεσμένο τον Νίκο τον Καρβέλα (σαν να λέμε τον Έλληνα Μότσαρτ) και να έχετε το θράσος να του υποβάλλετε ερωτήσεις. Αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα.

Δεν πρέπει να τον προσβάλλετε έτσι τον καλλιτέχνη. Ένας Καρβέλας πρέπει να κάνει μονόλογο και τίποτα άλλο.

Πρώτα απ’ όλα πριν ξεκινήσει η συνέντευξη πρέπει να παραδεχθείς ότι «η Βουλή είναι βόθρος και οι 300». Απαράβατος κανόνας για να μιλήσει ο Νίκος.

Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι δεν πρέπει να τον διακόπτεις. Ούτε ερωτήσεις και αηδίες. Θα λες ένα γειά σας στην αρχή και μετά θα τον αφήνεις να μιλάει για κάνα – δυο ώρες ακατάπαυστα. Ούτε διαφημίσεις, ούτε διακοπές.

Τρίτον πρέπει να παραδέχεσαι την μοναδική υπερπαγκόσμια φιλοσοφία του, διότι αν την αμφισβητήσεις να’ ούμε δεν είσαι καλός δημοσιογράφος. Να αποδεχθείς τα ανώτερα ποιήματά του τα οποία είναι μοναδικής συλλήψεως και εμπνεύσεως…

Αν για παράδειγμα δεν έχεις διαβάσει το νέο του βιβλίο μην πεις καν στον κόπο να τον καλέσεις. Πρέπει να το έχεις ευαγγέλιο, να κοιμάσαι και να ξυπνάς με το βιβλίο του μεγάλου λαϊκού φιλόσοφου Νίκου Καρβέλα. Του συνθέτη των παρατράγουδων και του «σέξι θεία Λόλα».

Αυτά τα πράγματα δεν είναι παίξε γέλασε… Να έχεις μπροστά σου ένα τέτοιο ιερό τέρας της διανόησης και να μην τον σέβεσαι; Δεν πάει…