ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Δήλωση - βόμβα γνωστού οικονομολόγου:«Ο Ερντογάν είναι αποτυχημένος, λέει ψέμματα για την οικονομία»

Δήλωση - βόμβα γνωστού οικονομολόγου:«Ο Ερντογάν είναι αποτυχημένος, λέει ψέμματα για την οικονομία»

O διακεκριμένος οικονομολόγος Στηβ Χάνκε, με αναρτήσεις του χτυπάει τον Ερντογάν για τη στάση του στη Μεσόγειο, και παράλληλα αποκαλύπτει τα μαγειρέματα του Τούρκου προέδρου στα στατιστικά του πληθωρισμού

Στην πρώτη του ανάρτηση, στην οποία παραθέτει δημοσίευμα του BBC για τις εκατέρωθεν ασκήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, ο κ. Χάνκε, οποίος έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν για τα… Erdoganomics, σχολιάζει:

«O Ερντογάν συνεχίζει. Η Τουρκία θα διεξαγάγει ναυτικές ασκήσεις ανοιχτά της Κρήτης (δηλαδή της Ελλάδας). Ο Ερντογάν θα έπρεπε να εστιάζει στο να διορθώσει τις οικονομικές του αποτυχίες παρά να προκαλεί τους γείτονες της Τουρκίας. Ξεχάστε τα επίσημα στατιστικά. Ο τουρκικός πληθωρισμός τρέχει με 29.33% σύμφωνα με τις δικές μου μετρήσεις».

Μερικές ώρες αργότερα, ο κ.Χάνκε επανέρχεται σχολιάζοντας: «Τα ελληνικά και τα τουρκικά πολεμικά πλοία συγκρούστηκαν στη Μεσόγειο την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι προκλήσεις του Ερντογάν συνεχίζονται. Είναι μία ακόμη περίπτωση των επικίνδυνων και τρελών κινήσεων του Ερντογάν προς το πουθενά».

Την ίδια ώρα, η νέα ομιλία του Ερντογάν προκαλεί μόνο οργή. Έφτασε στο σημείο να μιλάει περί νεκροταφείων, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι πρόκειται να χυθεί αίμα...

«Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις» είπε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η αγγλική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah.

«Εάν η Ελλάδα θέλει να πληρώσει το τίμημα, ας έρθει να μας αντιμετωπίσει. Αν δεν έχουν το κουράγιο, να μην μπαίνουν εμπόδιο».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε απειλητικά ότι «καλούμε τους συνομιλητές μας να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», ενώ έκανε λόγο για «ψευτόμαγκες στο Αιγαίο».

«Εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία πριν από έναν αιώνα, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο και δεν είναι παρά μια ψυχολογική αντίδραση ότι σφυρίζουν στο νεκροταφείο», είπε.

Διαβάστε αναλυτικά:

Αυτό είναι το προκλητικό βίντεο Ερντογάν: «Οι Έλληνες σφυρίζουν στο νεκροταφείο»