ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου «τρολάρει» την Εξεταστική

Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου «τρολάρει» την Εξεταστική

Τελικά ο πιο κακός σύμβουλος είναι ο φόβος και στο ΠΑΣΟΚ έχει μετατραπεί σε εφιάλτη μετά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για το πώς η χώρα οδηγήθηκε στα μνημόνια.

Με προφανή ειρωνεία, σε μια προσπάθεια να απαξιωθεί η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη επεξεργαστεί τον πρώτο κατάλογο των προσώπων που θεωρεί απολύτως αναγκαίο να κληθούν στην εξεταστική επιτροπή για τις τέσσερις ενότητες που περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ανάμεσα στα πρόσωπα που θα προτείνει το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, να έρθουν στην Αθήνα και να καταθέσουν στην εξεταστική της Βουλής, θα είναι και οι κ.κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ, Όλι Ρεν και Τόμας Βίζερ.

Ο φόβος του ΠΑΣΟΚ καθώς και του ίδιου του προέδρου του είναι έκδηλος, αφού μέσα από τη διαδικασία της εξεταστικής θα προκύψουν πληροφορίες που όλα αυτά τα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έκρυβαν... κάτω από το χαλί.

Θα μάθουμε - εκ των πραγμάτων - ποιοι πήγαιναν, πώς πήγαιναν και τι έλεγαν στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Θα μάθουμε επίσης τι στοιχεία έδιναν οι Έλληνες υπουργοί στην τρόικα, τι στοιχεία έδινε η ΕΛΣΤΑΤ, πώς εφαρμοζόντουσαν οι εντολές των δανειστών, πώς έγινε το περίφημο PSI, ποια ομόλογα και ποιών funds πληρώθηκαν στο ακέραιο και μάλιστα «ακούρευτα».

Όλα αυτά θα τα μάθουμε σύντομα και το κακό είναι πώς αυτό δεν το είχαν υπολογίσει στη Χαριλάου Τρικούπη...

Νόμιζαν ότι θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια...

Τώρα, εν μέσω τρικυμίας, έχουν αρχίσει να προβαίνουν σε κινήσεις πανικού και να τρολάρουν την κυβέρνηση λέγοντας ότι πρέπει να κληθούν ο Στρος Κάν, ο Τρισέ, η Λαγκάρντ κ.α.

Μόνο που αυτοί έκαναν καλά τη δουλειά τους. Ως θεσμικοί τοκογλύφοι φόρτωναν με δάνεια τη χώρα.

Οι «δικοί μας» οι λεβέντες τι ακριβώς έκαναν; Ως γνήσιοι πατριώτες υπέγραφαν τόκους και τοκοχρεολύσια...

Σάμπως αυτοί θα τα πληρώσουν;

Ας είναι καλά ο «κυρίαρχος» ελληνικός λαός...