ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Αυτό το γεροντάκι ποιος θα το πάρει; Είναι ο καλύτερος κράχτης για τους Σκοπιανούς

Αυτό το γεροντάκι ποιος θα το πάρει; Είναι ο καλύτερος κράχτης για τους Σκοπιανούς

Σκοπιανό: Ο μπαρμπα Γιάννης έχει βαλθεί να μας τρελάνει όλους - Τώρα θέλει να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης και να μην το λέμε «Μακεδονία» - Επιτέλους αυτό το γεροντάκι ποιος θα το μαζέψει;

«Θα κρατήσουμε τον όρο Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν ότι κατεβαίνουν στα Σκόπια», το ζήτημα είναι τι κάνουμε και εμείς όχι μόνο οι άλλοι».

Με τη φράση αυτή ο Γιάννης Μπουτάρης άνοιξε χθες 12/02/2018 θέμα αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης!

Ο κ. Μπουτάρης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο τόνισε πως εκτός των άλλων είναι σημαντικό να βρεθεί και το πως θα ονομάζονται οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας, αλλά και να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για αλλαγές στα βιβλία και όπου υπάρχει αναφορά αλυτρωτισμού.

Επανέλαβε ότι τώρα δίνεται μια ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα και επανέλαβε την άποψή του ότι τα συλλαλητήρια δεν σημαίνουν κάτι, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
«Τι θέμα είναι και το τι κάνουμε εμείς»

Το ονοματολογικό της πΓΔΜ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης το βράδυ της Δευτέρας, με τον Γ.Μπουτάρη να διερωτάται τι κάνουμε εμείς ως χώρα, αναφερόμενος στην ονομασία του αεροδρομίου της πόλης και του ΚΤΕΛ.

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο», είπε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε επισημαίνοντας πως και η Ελλάδα θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές.

«Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και σήμερα προσπάθησε να τα... μαζέψει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα».

«Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα "Μακεδονία" έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε επίσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το αεροδρόμιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε "Νίκος Γκάλης", ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.

Στην ερώτηση αν υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των Σκοπίων ο κ. Μπουτάρης είπε «όχι, το δήλωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος».