FUN TIME

Ταυτοποιήθηκε DNA από τον «Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων»

Ταυτοποιήθηκε DNA από τον «Χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων»

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ο «Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» ή Γέτι ή Μακρυπόδης είναι ένα πλάσμα στα όρια του μύθου και της πραγματικότητας. Μαρτυρίες για εμφανίσεις του Γέτι στα Ιμαλάια καταγράφονται εδώ και αιώνες, με τους αυτόχθονες κατοίκους να υποστηρίζουν ότι έχουν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με μαλλιαρά, πιθηκοειδή πλάσματα.

Η πρώτη φωτογραφία με το υποτιθέμενο αποτύπωμά του τραβήχτηκε το 1951, από έναν Βρετανό ορειβάτη στο Έβερεστ, τον Έρικ Σίπτον και δημιούργησε παγκόσμια μανία. Ένας άλλος ορειβάτης, ο Ρέινολντ Μέσνερ, ο πρώτος άνθρωπος που ανέβηκε στο Έβερεστ χωρίς οξυγόνο, ισχυρίστηκε ότι είχε μια μυστηριώδη συνάντηση με Γέτι το 1986.

Το γιγαντόσωμο πλάσμα που έχει στοιχειώσει εδώ και αιώνες τους θιασώτες του ανεξήγητου, φαίνεται τελικά ότι αποτελεί ένα υβρίδιο πολικής και καφέ αρκούδας, το οποίο μάλιστα ζει ακόμα και σήμερα στην ψηλότερη οροσειρά του κόσμου.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο Μπράιαν Σάικς, καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος πραγματοποίησε τεστ DNA σε τρίχες που είχαν εντοπιστεί στη Βόρεια Ινδία και στο Μπουτάν και ανήκαν σε «άγνωστο είδος» και τις ταυτοποίησε σε απόλυτο βαθμό με το γονιδίωμα ενός μακρινού προγόνου της πολικής αρκούδας που έζησε 120.000 έως 40.000 χρόνια πριν στην Νορβηγία.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά κενά που πρέπει να συμπληρώσουμε με επιστημονικό τρόπο. Δεν υποστηρίζω πως ένα προϊστορικό είδος αρκούδας περιπλανιέται στα βουνά. Είναι πιθανό να πρόκειται για ένα υποείδος καφέ αρκούδας που κατάγεται από τον πρόγονο της πολικής αρκούδας ή να πρόκειται για ένα υβρίδιο καφέ αρκούδας και του απογόνου της προϊστορικής πολικής αρκούδας. Οι ειδήμονες του Μεγαλοπόδαρου και άλλοι οπαδοί του πιστεύουν ότι η επιστήμη τους απέρριψε. Η επιστήμη δεν αποδέχεται και δεν απορρίπτει οτιδήποτε. Το μόνο που κάνει είναι να εξετάζει τις ενδείξεις και αυτό ακριβώς κάνω», δήλωσε ο Σάικς.

Τα ευρήματα των ερευνών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης πρόκειται να παρουσιαστούν αναλυτικά σε ντοκιμαντέρ του Channel 4.

Διαβάστε επίσης:

Νέες φωτογραφίες του μυθικού τέρατος στη δημοσιότητα

Βρήκαν απολιθωμένο κρανίο του μυθικού τέρατος Γέτι!

Βίντεο: Μαθητές ανακάλυψαν μυθικό τέρας στη Σιβηρία;