FUN TIME

Στοιχειωμένο το πιο παλιό σπίτι;

Στοιχειωμένο το πιο παλιό σπίτι;

Είναι το παλαιότερο σπίτι που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, και κατοικήθηκε για γενιές από μία και μόνο οικογένεια...

Είναι το παλαιότερο σπίτι που κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ, και κατοικήθηκε για γενιές από μία και μόνο οικογένεια και διατηρήθηκε από την εποχή του εμφυλίου.

Το σπίτι, τώρα κατοικείται από …φαντάσματα.

Η κατασκευή του έγινε μεταξύ 1637 και 1641 στο Dedham Massachusetts από το Βρετανό Jonathan Fairbanks και τη σύζυγό του Grace. Αν και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, έχει τη φήμη ως ένα από τα πιο στοιχειωμένα σπίτια στην Αμερική.

Ένας από τους διευθυντές του σπιτιού-μουσείου, ο Justin Schlesinger, δηλώνει ότι πάντα συνέβαιναν περίεργα και ανεξήγητα πράγματα. Όπως το κουδούνι που σταματούσε να λειτουργεί ή οι φακοί που δεν άναβαν ποτέ μέσα στο σπίτι. Μάλιστα πολλές φορές ακούγονται βήματα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανείς μέσα στο σπίτι.

Από τα ανεξήγητα που συμβαίνουν, είναι και το γεγονός ότι επί εβδομάδες, κάθε νύχτα ο συναγερμός στο σπίτι-μουσείο έβγαινε εκτός λειτουργία με συνέπεια η εταιρία των συστημάτων ασφαλείας να "σηκώσει τα χέρια ψηλά", αδυνατώντας να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβαινε.

Στους αιώνες ζωής του σπιτιού, δε λείπουν οι μυστηριώδεις θάνατοι, ακόμα και δολοφονίες. Το 1801 καταδικάστηκε σε απαγχονισμό ένας από τους γιους της οικογένειας για τη δολοφονία της φίλης του, επειδή εκείνη απέρριψε την πρόταση γάμου που της έκανε.

Το σπίτι κλήθηκε να ερευνήσει πέρυσι μία ομάδα «κυνηγών φαντασμάτων» από έναν 25χρονο, ο οποίος πέρασε τη νύχτα μαζί με την ομάδα μέσα στο σπίτι, αν κι όπως ο ίδιος είπε κοιμήθηκε ελάχιστα, αφού το κινητό του ξαφνικά σταμάτησε να λειτουργεί κι αντ'αυτού έπαιζε ορχηστρική μουσική.

Η ομάδα των ερευνητών κατέγραψε ήχους, τους οποίους παρομοίωσε με βήματα και παιδικα γέλια.

Οι "κυνηγοί φαντασμάτων" επέστρεψαν πριν από μερικές ημέρες στο σπίτι και σύμφωνα με τον επικεφαλής τους η «δραστηριότητα» μέσα στο σπίτι έχει αλλάξει εμφανώς από την τελευταία φορά, καθώς τώρα καταγράφηκαν περισσότεροι θόρυβοι από χτυπήματα και μετακινήσεις πραγμάτων….