FUN TIME

Βρετανία: Βρήκαν σε διαμέρισμα σημάδια από... μάγισσες (photos)

Βρετανία: Βρήκαν σε διαμέρισμα σημάδια από... μάγισσες (photos)

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τα σημάδια των μαγισσών σε μία ιδιοκτησία στο Κεντ της Βρετανίας. Ανήκουν στον 16ο αιώνα!

Οι αρχαιολόγοι από το Μουσείο του Λονδίνου, γνωστό και ως Mola, ανακάλυψαν σημάδια μαγισσών σε μία ιδιοκτησία στο Κεντ της Βρετανίας και τα χρονολογούν γύρω στο 1606 όταν ήταν βασιλιάς ο Ιάκωβος ο 1ος.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του μουσείου, το 1605 υπήρχε μία μαζική υστερία γύρω από το θέμα των μαγισσών.

Τα σημάδια που είχαν γίνει κάτω από δοκούς στο πάτωμα και στο τζάκι, πιστεύεται ότι έγιναν από τους κατοίκους που περίμεναν να τους επισκεφτεί ο βασιλιάς.

«Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι τεχνίτες που εργάζονται για τον τότε ιδιοκτήτη της έκτασης, Knole Thomas Sackville, χάραξαν τα σημάδια ενώ περίμεναν το βασιλιά Ιάκωβο με σκοπό την προστασία του από τα κακά πνεύματα.» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του μουσείου.

Οι πολίτες της εποχής θεωρούσαν πως οι τεμνόμενες γραμμές, που είναι γνωστές και ως αποτροπαϊκά σύμβολα, σχηματίζονταν για να παγιδεύσουν τους «δαίμονες» και να απομακρύνουν τα κακά πνεύματα.

«Ο βασιλιάς Ιάκωβος είχε ένα έντονο ενδιαφέρον για τη μαγεία. Μάλιστα είχε περάσει έναν νόμο που τιμωρούσε τη μαγεία με θάνατο ενώ είχε γράψει και ένα βιβλίο με τον τίτλο Δαιμονολογία» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις