ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Championkart 2014: Ο Άγγελος Σταθακόπουλος στο Διεθνή Τελικό

Championkart 2014: Ο Άγγελος Σταθακόπουλος στο Διεθνή Τελικό

Μετά την ολοκλήρωση όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων του Academy Championkart 2014 στις 15 χώρες όπου διεξάγεται, έφτασε η ώρα για τον Διεθνή Τελικό του θεσμού.

Σε μία τετραήμερη συνάντηση (23-26 Οκτωβρίου) στην πίστα Azzurra di Jesolo της Βενετίας θα συναντηθούν οι πρωταγωνιστές του ενιαίου πρωταθλήματος Academy-Championkart από ολόκληρο τον κόσμο.

Στο circuit αυτό, που έχει ιστορία από το 1960 (εκεί έχουν αγωνιστεί όλα τα κορυφαία ονόματα του kart, οδηγοί που πέρασαν στη Formula 1 και κατέκτησαν τίτλους και νίκες) θα αγωνιστούν οι Άγγελος Σταθακόπουλος (συμμετέχει στον Διεθνή Τελικό, στην κατηγορία Senior) και ο Βασίλης Σταθακόπουλος (5,5 ετών) συμμετέχει στην κατηγορία Delfini. Η συμμετοχή της χώρας μας στον Διεθνή Τελικό του Academy Championkart αποτελεί παράδοση κι έτσι αντιμετωπίζεται και από τους διοργανωτές οι οποίοι στην αφίσα του αγώνα έχουν συμπεριλάβει και την Ελληνική σημαία.

«Μόλις ένα μήνα μετά την πρώτη μας φετινή εμφάνιση, επιστρέφουμε στην ίδια πίστα, στο Jesolo, για τον Διεθνή Τελικό του Academy-Championkart. Είναι ένας αγώνας που περιμένουμε με ανυπομονησία, αφού θα συγκεντρωθούν οι καλύτεροι οδηγοί από 15 χώρες κι εμείς θα είμαστε ανάμεσα τους» δηλώνει ο Αγγ. Σταθακόπουλος και προσθέτει: «Η διοργάνωση είναι κάθε χρόνο και καλύτερη με περισσότερες παροχές προς τους συμμετέχοντες, ζωντανή μετάδοση των τελικών από την τηλεόραση, συνεχόμενους και αυστηρούς ελέγχους, πράγμα πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για αγώνες με ενιαίο εξοπλισμό. Στον τελικό Ιταλίας, ένα μήνα νωρίτερα, κατακτήσαμε την 5η θέση αλλά κυρίως, κάναμε σημαντικές δοκιμές.Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου λοιπόν, η Ελληνική σημαία θα κυματίζει στο Jesolo της Ιταλίας κι εμείς, θα προσπαθήσουμε όπως κάθε χρόνο, να κάνουμε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση.»

Η προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστηρίζεται και το 2014, για 9η χρονιά από τη Superfast Ferries. Υποστηρίζεται επίσης από την Parolin Racing Karts(εργοστάσιο κατασκευής kart, κινητήρων και ανταλλακτικών kart και διοργανώτρια του ενιαίου πρωταθλήματοςAcademy Championkart) αλλά και το Bici Di Angelo. Την τεχνική υποστήριξη και σε αυτόν τον αγώνα, έχει αναλάβει η Team Driver, πρωταθλήτρια ομάδα του Academy Championkart.

Διαβάστε επίσης:Kart: Mick Schumacher δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα