ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix ΗΠΑ: Παρτίδα Texas hold 'em για δύο

F1 Grand Prix ΗΠΑ: Παρτίδα Texas hold 'em για δύο

Το πρωτάθλημα της Formula 1 συνεχίζεται στην Αμερική και στην πίστα Austin του Τέξας.Εκεί αναμένεται να δούμε σκληρή μάχη μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg.

Απαλλαγμένοι από την... υποχρέωση του πρωταθλήματος κατασκευαστών οι δύο οδηγοί της Mercedes AMG GP Lewis Hamilton και Nico Rosberg έχουν τρεις αγώνες στη διάθεσή τους για να λύσουν τις διαφορές τους και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα οδηγών. Το προβάδισμα φαίνεται να το έχει ο Hamilton. Εκτός από τους 17 βαθμούς στη βαθμολογία, ο Βρετανός δείχνει να είναι και ψυχολογικά καλύτερα αφού ο Rosberg φάνηκε να μην μπορεί να κερδίσει στη Ρωσία.

Πίσω από τη «μάχη» των πρώτων φαίνεται πως η F1 περνά κρίση με τις Caterham και Marussia να απουσιάζουν από το Grand Prix των Η.Π.Α λόγω οικονομικών προβλημάτων. Αυτό μειώνει τις συμμετοχές στα 18 μονοθέσια και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) πρόκειται να κάνει ορισμένες αλλαγές στις κατατακτήριες δοκιμές.

Έτσι στο τέλος του Q1 θα έχουμε 4 μονοθέσια που θα μείνουν εκτός, κι άλλα 4 στο τέλος του Q2. Επίσης ο Sebastian Vettel αναμένεται να μην λάβει μέρος στις κατατακτήριες καθώς θα εκκινήσει από το pitlane λόγω αλλαγής όλου του πακέτου της μονάδας ισχύος.

Στο κυνήγι του πρωταθλήματος, ο Hamilton έχει κερδίσει στους 4 τελευταίους αγώνες και τώρα ετοιμάζεται για την πίστα του Austin που όπως δηλώνει του αρέσει πολύ. Το 2012 ήταν ο πρώτος νικητής στο Τέξας και σκοπεύει να ανέβει ξανά στην πρώτη θέση του podium. Ο Rosberg από την άλλη πλευρά θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο παιχνίδι του τίτλου.

Η Mercedes για μια ακόμα φορά (θεωρητικά) δεν θα έχει αντίπαλο. Πίσω της πιθανόν να δούμε τις Martini Racing Williams των Valtteri Bottas και Felipe Massa. Η βρετανική ομάδα θέλει τους βαθμούς ώστε να ισχυροποιήσει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο νικητής του περσινού Grand Prix, S. Vettel, πρέπει να παλέψει σκληρά για τη διάκριση. Έτσι όλο το βάρος για μια καλή εμφάνιση της Red Bull Racing πέφτει στα χέρια του Daniel Ricciardo.

Η Ferrari για μια ακόμα φορά θα προσπαθήσει να πλησιάσει την πεντάδα. Ο Fernando Alonso θα πιέσει σκληρά, όπως κάθε φορά κι ο Kimi Raikkonen, αν είναι σε καλή ημέρα, θα τον βοηθήσει.

Το Circuit of the Americas συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο δύσκολα – γρήγορα – τεχνικά κομμάτια που απαιτούν πολλά από το μονοθέσιο και των οδηγό.
Η Pirelli έχει επιλέξει την μαλακή και μέση γόμα για το 3ήμερο στο Τέξας. Τις δύο περασμένες χρονιές η επιλογή ήταν μέση και σκληρή με αποτέλεσμα να έχουμε στρατηγική ενός pitstop. Φέτος αναμένεται να έχουμε 2, παρόλο που τα ελαστικά του 2014 είναι πιο σκληρά από αυτά του 2013.Ο καιρός δεν αναμένεται να παίξει μεγάλο ρόλο με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 24 και 26 βαθμών.

Το Circuit of the Americas είναι από τις ελάχιστες πίστες της F1 που έχουν φορά αντίθετη από τον δείκτη του ρολογιού. Ο γύρος έχει μήκος 5,516 χλμ και ο αγώνας διάρκεια 56 γύρους. Η πίστα διαθέτει 20 στροφές όλων των ειδών. Απαιτεί πολλά από την αεροδυναμική απόδοση αλλά και από τον κινητήρα. Η τελική ταχύτητα αναμένεται να αγγίζει τα 320χλμ/ώρα. Η φθορά των φρένων είναι μεγάλη με την στροφή 12 να είναι η πιο σκληρή. Οι οδηγοί δέχονται δυνάμεις των 5,5 g κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης.

Σχετικές ειδήσεις