ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο S.Vettel στη Ferrari

F1: Ο S.Vettel στη Ferrari

Το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στη Formula 1 επιβεβαιώθηκε και επίσημα. Ο Sebastian Vettel θα αγωνίζεται μαζί με τον Kimi Raikkonen στη Ferrari.

Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή ανακοινώθηκε. Ο Sebastian Vettel πλέον είναι και επίσημα οδηγός της Ferrari. Η Red Bull Racing είχε ανακοινώσει στο Grand Prix Ιαπωνίας, 2 μήνες πριν, πως ο 27χρονος αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος του 2014 καθώς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Maranello. Από εκείνη την ημέρα και μετά η μεταγραφή του Vettel στη Ferrari ήταν κοινό μυστικό με την Scuderia απλά να μην το ανακοινώνει. Το συμβόλαιο του Vettel με τη Ferrari είναι για 3 χρόνια.

«Το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στην F1 είναι στη Ferrari κι αυτό είναι ένα όνειρο που εκπληρώνεται. Όταν ήμουν παιδί ο Michael Schumacher στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το είδωλο μου και τώρα είναι μεγάλη μου τιμή που έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για τη Ferrari» δήλωσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρόσθεσε: «Έχω πάρει μια μικρή γεύση του πνεύματος της Ferrari όταν νίκησα στη Monza το 2008. Τότε είχα κινητήρα που είχε φτιαχτεί στο Maranello. Η Scuderia έχει μεγάλη παράδοση και έχω τεράστιο κίνητρο ώστε να την βοηθήσω να επιστρέψει στην κορυφή».

Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, δήλωσε:

«Η Ferrari αποφάσισε να εμπιστευτεί τον νεαρότερο πολυνίκη οδηγό στην ιστορία της F1. Ο Vettel συνδυάζει μοναδικά την εμπειρία και την νεότητα. Μαζί με τον Kimi θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή το συντομότερο δυνατόν».

Σχετικές ειδήσεις