ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1 Grand Prix Abu Dhabi: Ποινή 20 θέσεων στο Grosjean

F1 Grand Prix Abu Dhabi: Ποινή 20 θέσεων στο Grosjean

Ο Romain Grosjean θα θέλει να ξεχάσει τον τελευταίο αγώνα του 2014 στο Abu Dhabi καθώς λόγω αλλαγών στα μηχανικά μέρη της Lotus χάνει 20 θέσεις στην εκκίνηση.

Η Lotus αποφάσισε να κάνει χρήση 6ου κινητήρα στο μονοθέσιο του Romain Grosjean κι ο Γάλλος πρόκειται να δεχθεί ποινή 20 θέσεων στις θέσεις της εκκίνησης του Grand Prix στο Abu Dhabi.

Οι 20 θέσεις προκύπτουν γιατί έχει ξεπεράσει το όριο των 5 κινητήρων, των Turbo και των MGU-H. Έτσι ο Grosjean θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων για τον κινητήρα, 5 για το τούρμπο και 5 για το MGU-H.

Επειδή όμως δεν πρόκειται να βρεθεί στην pole position ώστε να εκτίσει με τη μία τις 20 θέσεις ποινή θα έχει ποινή χρόνου κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Για να μειώσει λίγο την ποινή του ο Grosjean ελπίζει σε μια καλή επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές ώστε ο Γάλλος να χρωστάει 5 θέσεις, τότε θα δεχθεί ποινή stop & go 5 δευτερολέπτων.

Αν χρωστάει μεταξύ 6 και 10 θέσεων θα δεχθεί ποινή stop & go 10 δευτερολέπτων. Αν χρωστάει παραπάνω τότε θα δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pit.

Αντί για όλο αυτό η Lotus θα μπορούσε να του αλλάξει όλα τα εξαρτήματα γύρω από την μονάδα ισχύος και να εκκινήσει από το pitlane όπως ο Sebastian Vettel στο GP των ΗΠΑ.

Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι η Lotus δεν μπορούσε να αντέξει το επιπλέον κόστος.

Σχετικές ειδήσεις