ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

F1: Ο Vettel και οι 60 νέες μεταγραφές στη Ferrari

F1: Ο Vettel και οι 60 νέες μεταγραφές στη Ferrari

Ο Sebastian Vettel μπορεί να έκανε την καλύτερη κίνηση της καριέρας του φεύγοντας από την Red Bull Racing και μάλιστα τη σωστή στιγμή.

Ψάχνοντας τα άρθρα στα ξένα και ελληνικά sites για την μεταγραφή του Sebastian Vettel διάβασα ένα σχόλιο που την έκρινε λέγοντας πως: «Θα αναστηθεί ξανά η Ferrari και οι Γερμανοί θα είναι πάλι οι συντελεστές της επιτυχίας».
Στην πρώτη ανάγνωση το βρήκα υπερβολικό αλλά διαβάζοντας και άλλα δημοσιεύματα ανακάλυψα πως ίσως ο αναγνώστης να είχε δίκιο γιατί μαζί με τον Vettel μετακινήθηκαν και άλλα 60 άτομα, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί ή εργαζόμενοι σε Γερμανικές ομάδες.

Λίγο μετά τη φυγή του Fernando Alonso από τη Ferrari ο Ισπανός αποκάλυψε στο Αμπού Ντάμπι, ότι είχε πάρει πραγματικά την απόφαση να σταματήσει τη συνεργασία του με την Scuderia από τον Σεπτέμβριο.

«Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η απόφασή μου να φύγω ήταν καλή ή κακή» είπε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Μάλιστα είπε στον διαδοχό του καλή τυχή και όταν τον ρώτησαν αν o Vettel θα την χρειαστεί απάντησε, ότι αυτό ήθελε αρχικά να του πει.

Πράγματι, η Ferrari είχε ένα θυελλώδες ξεκίνημα στη νέα εποχή των κινητήρων V6 και το αντιμετώπησε δίωχνοντας πολλούς από το προσωπικό της όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Stefano Domenicali, Luca Marmorini και του πρόεδρου Luca di Montezemolo.

Πάντως ο Vettel έδειξε συνειδητοποιημένος όταν τον ρώτησαν πως θα αντιμετωπίσει τις δυσκολίες. Είπε ότι ίσως χρειαστεί υπομονή: «Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα βουνό δουλειά, που με περιμένει και αυτό είναι μέρος της αποστολής που έχω επιλέξει».

Πάντως σύμφωνα με την Ιταλικό site «La Gazzetta dello Sport»,ο Vettel θα έχει αρκετή βοήθεια. Η έγκυρη ιστοσελίδα ανέφερε ότι από τον Οκτώβριο, η Ferrari έχει προσλάβει το βασικό της προσωπικό, το οποίο θα αποτελείτε από μέλη της Red Bull, της Mercedes και της McLaren.

«Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μηχανικοί ακολούθησαν τον Vettel από την Red Bull», δήλωσε ο ανταποκριτής του Luigi Perna και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άλλοι, που έχουν έρθει από τη Mercedes, τη McLaren,τη Lotus, Williams και Renault.

«Εντός του αγωνιστικού τμήματος στη Ferrari, υπήρξαν 60 νέες προσλήψεις», έγραψε ο Perna, αποκαλύπτοντας ότι ένας από αυτούς είναι και ο υπεύθυνος του υβριδικού συστήματος της Mercedes Wolf Zimmermann.

Σχετικές ειδήσεις