ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

MotoGP: Η εικόνα του SIC 58 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

MotoGP: Η εικόνα του SIC 58 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η ομάδα «SIC 58 Squadra Corse» είναι το δημιούργημα του Paolo Simoncelli (την έφτιαξε πριν από δύο χρόνια) για να βοηθήσει νέους ταλαντούχους αναβάτες από την Ιταλία.

Όμως πάνω από όλα αυτή η ομάδα είναι το κίνητρο για τον Paolo Simoncelli να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη του γιού του, ενώ παράλληλα η «SIC 58 Squadra Corse» θα λειτουργούσε υπέρ των Ιταλών αναβατών.

«Ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι κάτι τέτοιο ήταν εφικτό. Μετά από δυο χρόνια συζήτησα το ενδεχόμενο με τους χορηγούς του Marco και όλοι με στήριξαν. Ξεκινήσαμε με την pre-Moto3 της Ιταλίας και φέτος καταφέραμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα», είπε ο Paolo και πρόσθεσε:

«Αυτό το όλο project με κράτησε ζωντανό», παραδέχτηκε ο πατέρας του Marco συναισθηματικά φορτισμένος. «Όταν μάλιστα, μετά τον πρώτο αγώνα, με υποστήριξαν η γυναίκα μου και η κόρη μου, ήξερα ότι είμαι στο σωστό δρόμο».

«Στο φορτηγό έχουμε μια εικόνα του Marco και θέλω αυτή η εικόνα να φτάσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πιστεύω πολύ στον Toni (σ.σ. Arbolino, ένας από τους δυο φετινούς αναβάτες του) ο οποίος κατά τη γνώμη μου είναι ένα αληθινό φαινόμενο. Δεν είχε οδηγήσει ποτέ του τετράχρονη, αλλά τα πήγε πολύ καλά στη Βαλένθια».

Πλέον ο στόχος είναι η ομάδα να αγωνιστεί κανονικά στο Ισπανικό Πρωτάθλημα από του χρόνου.

Τα χρήματα είναι ένας βαρύνουσας σημασίας παράγοντας, καθώς από τους τέσσερεις αναβάτες της ομάδας στην Ιταλία, οι δυο δεν φέρνουν καθόλου χορηγούς. Ο Fausto Gresini στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα: «Λέει ότι έχει το 49% αλλά στην πραγματικότητα έχει το 50% τονίζει ο P. Simoncelli και κατέληξε: «Με αφήνει όμως να παίρνω όλες τις αποφάσεις και να καθοδηγώ τα πράγματα όπως θέλω. Λέει ότι η ομάδα είναι δική μου».

Σχετικές ειδήσεις