ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

35ο Ράλλυ Παλάδιο: Λίγο πριν την εκκίνηση

35ο Ράλλυ Παλάδιο: Λίγο πριν την εκκίνηση

Λίγες ώρες απομένουν για να ξεκινήσει το Ράλλυ Παλάδιο. Ο έκτος αγώνας της χρονιάς παίρνει εκκίνηση από την Πάχη Μεγάρων το πρωί του Σαββάτου (29/11 στις 10:00 το πρωί).

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 35ου Ράλλυ Παλάδιο, 6ης και τελευταίας διοργάνωσης για το Πανελλήνιο Κύπελλο Ασφάλτου και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων. Το απόγευμα της Παρασκευής (28 Νοεμβρίου), πραγματοποιήθηκε στο Ι.ΚΤΕΟ Ασπροπύργου «Check Point», η διαδικασία Τεχνικού και Διοικητικού Ελέγχου για αυτοκίνητα και πληρώματα, από την οποία πέρασαν 49 αυτοκίνητα, τη στιγμή που άλλα 5 αναμένεται να περάσουν από Τεχνικό Έλεγχο αύριο το πρωί πριν από την εκκίνηση.

Ο αγώνας ξεκινά από την Πάχη Μεγάρων (που αποτελεί και το επίκεντρο του αγώνα, καθώς εκεί φιλοξενούνται το Αρχηγείο και ο Χώρος Επισκευών) το πρωί του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου 2014 στις 10.00

Από εκεί τα πληρώματα ξεκινούν την περιπέτειά τους σε 3 επαναλαμβανόμενες Ειδικές Διαδρομές (Λουτράκι-Όσιος Πατάπιος, Πίσια-Σχοίνος, Νέος Άγιος Ιωάννης), συνολικού μήκους 53,5 χιλιομέτρων, με το πρώτο αυτοκίνητο να έχει προγραμματιστεί να τερματίσει στην Πάχη, στις 15:54.

Για όσους ενδιαφέρονται να βρεθούν εντός των Ειδικών Διαδρομών, τονίζουμε πως αυτές θα κλείσουν στην κυκλοφορία, μία ώρα πριν τη διέλευση του πρώτου αγωνιστικού αυτοκινήτου, ενώ θα ανοίξουν για πολύ λίγο και μόνο προς τη φορά του αγώνα, ανάμεσα στα δυο περάσματα.

Περιγραφή των Ειδικών διαδρομών και οδηγίες για την πρόσβαση σε αυτές.

Ε.Δ. 1 / 4 Λουτράκι (Όσιος Πατάπιος), Μήκος 8,20 χλμ

Εκκίνηση Ε.Δ. 1 – 10:51

Εκκίνηση Ε.Δ. 4 – 14:10

Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 09:45 – 15:30

Περιγραφή

Τα πρώτα 2.80 χλμ. είναι πολύ ανηφορικά με κλειστά κομμάτια και συνεχόμενες φουρκέτες. Δεν υπάρχει χώρος για παρκάρισμα, ενώ ο δρόμος είναι στενός. Από κάποιο ύψωμα μπορεί κάποιος να δει την ειδική διαδρομή, συγχρόνως με εκπληκτική θέα στον Κορινθιακό κόλπο. Από την αλλαγή πορείας αριστερά και για 5.50 χλμ. η Ε.Δ. είναι πολύ γρήγορη. Τα τελευταία 2 χλμ. είναι επίπεδα, γρήγορα και απαιτητικά.

Προσβάσεις

Αφετηρία: Ερχόμενοι από Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, βγαίνετε στην έξοδο προς Λουτράκι και διασχίζοντας την πόλη, στο παλιό εργοστάσιο της PEPSICo στρίβετε δεξιά. Στον περιφερειακό στρίβετε αριστερά και ακολουθώντας τον μετά την 1η διασταύρωση προς το κέντρο του Λουτρακίου σε 900 μ. συναντάτε τον ΣΕΧ 1 και την αφετηρία της Ε.Δ. 1 / 3 – Λουτράκι (Όσιος Πατάπιος).

Προσοχή: Αφήνετε τα αυτοκίνητά σας μετά την διασταύρωση που πάει προς την Ε.Δ. και σε κάθε περίπτωση μην εμποδίζετε τη διέλευση των αγωνιστικών προς την ειδική διαδρομή.

Ε.Δ. 2 / 5 Πίσια – Σχίνος Μήκος 10,40 χλμ

Εκκίνηση Ε.Δ. 2 – 11:19

Εκκίνηση Ε.Δ. 5 – 14:38

Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 10:15 έως τις 16:00

Περιγραφή

Γρήγορη και τεχνική ειδική διαδρομή, στο μεγαλύτερο μέρος της και πάντως μετά τα 4 πρώτα χιλιόμετρα κατηφορική έχει αρκετά ενδιαφέροντα σημεία για παρακολούθηση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν προσβάσεις, οπότε αν θέλει κάποιος να την παρακολουθήσει θα πρέπει να φτάσει νωρίτερα από την ώρα κλεισίματος και να παραμείνει μέσα στην Ε.Δ.

Σε περίπτωση που, όπως αναφέρεται στην αρχή, η διαδρομή ανοίξει για 20 περίπου λεπτά, θα πρέπει η μετακίνησή σας να γίνει με την φορά του αγώνα, διότι μπορεί να κινούνται αυτοκίνητα ασφαλείας του αγώνα από την αφετηρία προς τον τερματισμό.

Προσβάσεις

Αφετηρία: Από το Λουτράκι με κατεύθυνση προς Περαχώρα, ακολουθείτε διαδρομή προς Πίσια. Φτάνοντας στο χωριό, 200 μ. μετά την εκκλησία αρχίζει η Ε.Δ.

Προσοχή: Μετά το κλείσιμο της διαδρομής, δεν θα επιτρέπεται να φτάσετε με το αυτοκίνητό σας στον ΣΕΧ και θα πρέπει να παρκάρετε μέσα στα Πίσια. Ο δρόμος προς τα Πίσια είναι στενός και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην κλείσει για τα αγωνιστικά, από παρκαρισμένα αυτοκίνητα θεατών.

Ε.Δ. 3 / 6 - Άγιος Ιωάννης Μήκος 8.15

Εκκίνηση Ε.Δ. 3 – 11:54

Εκκίνηση Ε.Δ. 6 – 15:13

Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από τις 10:50 έως τις 16:35

Περιγραφή

Ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη διαδρομή, ανηφορική στα πρώτα 5 χιλιόμετρα με κλειστές στροφές και φουρκέτες, γίνεται γρήγορη και επίπεδη στη συνέχεια. 5 χλμ. μετά την αφετηρία στην αλλαγή πορείας των προηγούμενων χρόνων, συνεχίζει αριστερά με κατεύθυνση προς Μέγαρα. Από τη δ/ση και μετά γίνεται πολύ τεχνική με χασίματα και γρήγορα κομμάτια, χωρίς να απουσιάζουν τα κλειστά, τεχνικά κομμάτια.

Προσβάσεις

Αφετηρία: Ερχόμενοι από Μέγαρα, στη διασταύρωση με την παραλία του Αλεποχωρίου, στρίβετε αριστερά με κατεύθυνση προς Σχίνο και 5 χλμ. μετά, στην πινακίδα προς «Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου» στρίβετε πάλι αριστερά. Σε 2.800 μ. βρίσκεται η αφετηρία της Ε.Δ.

Συμβουλές:

Όσοι θεατές βρεθούν στο πρώτο χιλιόμετρο της ειδικής, όπου βρίσκεται η Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, μπορούν εφόσον το επιθυμούν, να επισκεφθούν την Μονή μέχρι τις 12:30.

Ο παραλιακός δρόμος Αλεποχώρι – Αιγειρούσαι έχει αρκετά εστιατόρια/ταβέρνες που ακόμα και τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου προσφέρουν καλό φαγητό με όμορφη θέα τον Κορινθιακό Κόλπο.