ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC: Η Ford επιστρέφει στο Le Mans

WEC: Η Ford επιστρέφει στο Le Mans

Σε μία προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στην έκθεση του Detroit (στις 12 Ιανουαρίου του 2015) η Ford θα ανακοινώσει την επιστροφή της στο θρυλικό αγώνα του Le Mans με ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας GT.

Η Αμερικάνικη εταιρία επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και το Le Mans 50 χρόνια μετά την πρώτη της νίκη. Η Ford σχεδιάζει να συμμετάσχει με δύο αυτοκίνητα στη διοργάνωση του 2016.

Αρχικά η «Blue Oval» ήθελε να εξελίξει και να προσαρμόσει ένα Mustang στην κατηγορία αυτή αλλά τελικά επικράτησε η ιδέα ενός νέου σπορ αυτοκινήτου, που θα παρουσιαστεί την Άνοιξη του 2015. Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν το καλοκαίρι και το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona το 2016.

Ένθερμος υποστηρικτής της προσπάθειας είναι ο Chip Ganassi (ιδιοκτήτης της θρυλικής ομάδας που συμμετέχει στα Indy Car και Nascar και ιδιοκτήτης της εταιρίας αποθήκευσης μεταφορών και Super Markets «Target»). Ο Ganassi έχει ζητήσει να... χρηματοδοτήσει την εξέλιξη ώστε να γίνει ο πρώτος και ίσως ο μοναδικός ιδιώτης, που η ομάδα του θα αγωνιστεί με το νέο Ford στο Le Mans.

Σχετικές ειδήσεις