ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC 1ος αγώνας Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Νικητής ο Ogier με τη βοήθεια της τύχης

WRC 1ος αγώνας Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Νικητής ο Ogier με τη βοήθεια της τύχης

Δεν γνωρίζω αν η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, αλλά σίγουρα βοήθησε την Volkswagen και κέρδισε τις τρεις πρώτες θέσεις στο ράλλυ Μόντε Κάρλο.

Οι Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala και Andreas Mikkelsen τερμάτισαν στις τρεις πρώτες θέσεις του ράλλυ Μόντε Κάρλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ράλλυ.

Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 επικράτησε όταν ο Sebastian Loeb (Citroen DS3) έκανε λάθος χτύπησε σε ένα βράχο και εγκατέλειψε. Ο Ogier έμεινε χωρίς αντίπαλο και δεν χρειάστηκε να πιέσει (σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο μόνο σε δύο από τις 14 ειδικές διαδρομές). Έτσι τερμάτισε 1:45" μπροστά από τον συναθλητή του Jari-Matti Latvala.

Στην Τρίτη θέση τερμάτισε ο A. Mikkelsen, παρά την πίεση από τον Mads Ostberg. Ο Νορβηγός μπορεί να μην είχε τις επιδόσεις των Loeb και Kris Meeke αλλά οδήγησε σταθερά και ήταν τέταρτος. Αν δεν είχε προβλήματα με τον κινητήρα (Σάββατο και την Κυριακή) , ο Ostberg, θα μπορούσε να πιάσει τον Mikkelsen.

Πίσω από το DS 3 WRC, έγινε μια καταπληκτική μάχη μεταξύ των δύο οδηγών της Hyundai, η οποία έληξε υπέρ του Thierry Neuville. Στην αρχή της τελευταίας ημέρας ήταν ο Dani Sordo που είχε το προβάδισμα. Στη συνέχεια ο Neuville μείωσε και άλλαξε τα δεδομένα στην τελευταία διαδρομή.

Ο Elfyn Evans δικαίωσε την ομάδα του (δούλεψαν όλη την προτελευταία νύχτα του αγώνα για να σετάρουν το Ford Fiesta WRC)μπαίνοντας στην πρώτη δεκάδα.

Μπορεί να μην κέρδισε, όμως ο S. Loeb, τερμάτισε όγδοος στον αγώνα και όλοι μείναμε με την σκέψη τι θα γινόταν αν δεν έκανε το λάθος.

Βασιλίας του... «you tube» αναδείχθηκε ο Robert Kubica. Ο Πωλωνός και πάλι δεν απέδειξε τίποτα. Προτήμησε να πάει flat out, χωρίς να χρειάζεται παντού, χαριζοντας clips λίγων δευτερολέπτων στο διαδίκτιο.

Ανέκαμψε από ένα μεγάλο ατύχημα, (μπορεί) και κάνει αυτό που του αρέσει. Είναι γρήγορος αλλά τι προσπαθεί να αποδείξει; Ας του πει κάποιος να μην βάζει σε κύνδυνο το συνοδηγό του και τους θεατές χωρίς λόγο. Ο απολογισμός του ήταν μία νίκη σε Ειδική Διαδρομή και ένα κατεστραμένο Ford Fiesta. Φτάνει πια. Ας πάει σε άλλη μορφή αγώνων ή ας γίνει και αυτός μάνατζερ.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

  1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Volkswagen Polo) 3. 36:40,2"
  2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Volkswagen Polo) + 58"
  3. Andreas Mikkelsen/Ola Floene (Volkswagen Polo) 2:12,3"
  4. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Citroen DS3)+ 2:43,6"
  5. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20) + 3: 12,1"
  6. Dani Sordo/Marc Martí (Hyundai i20) + 3:12,9"
  7. Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta)+ 5: 23,7"
  8. Sebastien Loeb/Daniel Elena(Citroen DS3)+ 8: 34,7"
  9. Martin Prokop/Jan Tomanek (Ford Fiesta)+ 9: 54,8"
  10. Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen DS3)+ 10: 55,6"

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Οδηγών

  1. Sebastien Ogier 25
  2. Jari-Matti Latvala 19
  3. Andreas Mikkelsen 15
  4. Mads Ostberg 12
  5. Thierry Neuville 10

Βαθμολογία Πρωταθλήματος Καρτασκευαστών

  1. Volkswagen Motorsport 43
  2. Hyundai Motorsport 27
  3. Citroën Total Abu Dhabi WRT 12
  4. M-Sport 12
  5. Jipocar Czech National Team 6

Σχετικές ειδήσεις